ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kriz, okumamaya bahane oldu

Kriz, okumamaya bahane oldu
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2020 / 17.22
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2020 / 17.22
GAP’ın ticaret merkezi olan ve sanayide hızlı ilerleme kaydeden Gaziantep'te kitap okuma oranındaki düşüş ekonomik krizle birlikte kendini iyice göstermeye başladı. Kitapevi yetkilileri kent halkının kitap okumayı sevmediği gibi ekonomik krizle birlikte satışların daha da' düştüğüne dikkat çekti.

 

Sabah Kitapçısı yetkilileri, insanların kitap okumayı sevmediğini belirterek, “insanlar zamanlarını değerlendirmesini bilmiyor.. Çoğu zamanı boşa harcıyor. Birçokları ekonomik nedenlerden dolayı okuyamıyor. Bazıları kafelerde, marketlerde gezerek kitabı göz ardı ediyor. Zaman yetersizliği geçerli bir neden değil, yeter ki okumak istensin. Ama insanlarda bu yok. Zaten satışların çoğu memur ve öğrenci kesimine yönelik, diğer kesimler okumuyor” dedi. Kitap fiyatlarının sürekli artmasının da okuyucuyu olumsuz etkilediği ifade edildi.

Kitap ve kırtasiyeci Ayşegül Bilgiç de satışların düşüklüğünden yakınarak şunları söyledi: “Büyük marketlerin kafeteryaları, üst üste açılan kafeler kitaba olan ilgiyi azalttı. İnsanlarımız her zaman kolay yolu ve hazırı seçiyor. Oysa kitap okumak emek ve sevgi ister” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *