ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

LPG’li araçlar bomba gibi

LPG’li araçlar bomba gibi
YAYINLAMA: 30 Kasım 2023 / 15.43
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2023 / 15.50

Eğitim her konuda ihmal ediliyor

Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Peri, ülkemizde her konuda olduğu gibi yangın eğitimi konusunun da ihmal edildiğini söyledi. Makine Mühendisleri Odası’nda düzenlenen “Yangın ve yangından korunma yöntemleri” konulu seminerde konuşan Peri, kent için büyük tehlike arz eden LPG’li araçların denetimsiz dolaştığını dile getirdi.

Yangınlar oluşmadan önce tedbir alınmalı

Peri, “Makine Mühendisleri Odası olarak biz eğitime önem veriyoruz. Ülkemizde her konuda eğitime önem verilmediği gibi yangın konusunda da eğitim göz ardı ediliyor. Yangın eğitimi konusundaki amaç, alınacak tedbirlerden ziyade yangın meydana gelmeden önce ne gibi güvenlik tedbiri alınacağıdır. Özellikle yaz aylarında ciddi yangınlar oluyor. Ne yazık ki yangınları önleme konusunda alınan tedbirler yetersiz. LPG’li araçlar içinde yeterli önlemler alınmadığı için şu anda caddelerde LPG’li araçlar bomba gibi dolaşmaktadır” dedi.

LPG’ler de silahlar gibi düğünleri kana bulamayabilir

LPG’li araçların denetimi konusunda Emniyet Müdürlüğüne görev düştüğünü belirten Peri, “Bu konudaki ilk denetimi emniyetin, Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın düğünlerde havaya silah sıkılmasını gösterdiği hassasiyeti LPG’li araçlar içinde göstermesini bekliyoruz. LPG’ler de hoyratça sıkılan silahlar gibi düğünleri kana bulamayabilir” diye konuştu.

Yangın için önlem almak müdahaleden daha önemli

Eğitimci Şule Algan’da, en az yangına müdahale yöntemlerinin anlatılmasından ziyade yangın güvenliği sağlanması gerektiğinin önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Algan, yanmanın tanımı, yanma çeşitleri, yanma ürünleri, yanma nedir, yangının yayılması, yangın sınıfları, yangın sebepleri ve yangın etkileri, söndürme nedir, söndürme teknikleri, söndürme maddeleri ve kullanım özellikleri, söndürme tüpleri ve çeşitleri, LPG yangınları ve söndürme yöntemlerini, meydana gelmiş olan LPG yangınından örnekler vererek katılımcıları bilgilendirdi.

Aygaz, LPG Sektörünün yüzde 28.1 pazar payına sahip

Algan, açıklamasına şöyle devam etti: “Aygaz, Koç topluluğunun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk ve en büyük şirketidir. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye’de LPG sektörünün yüzde 28.1 pazar payıyla lideridir.

Algan, “Aygaz LPG’nin temini, stoklanması, dolumu, dağıtılması ile satış ve satış sonrası hizmetlerin yanı sıra hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de iç ve dış pazara sunmak üzere basınçlı kap ve aksesuarları ile konfor cihazları üretmektedir.

Türkiye'nin 81 ilinde ve yaklaşık dört bin yerleşim merkezinde faaliyet gösteren Aygaz, konularında uzman binden fazla çalışanı ve bin 500’ün üzerinde bayisi ile ülkenin dört köşesine hizmet götürmektedir”

Amaç yalnızca kârlı bir şirket değil yaşanabilir bir çevre bırakmak

Aygaz’ın amacının gelecek nesillere sadece kârlı şirketler değil daha iyi şartlarda yaşanabilir bir çevreye ve daha eğitimli bir topluma sahip olmalarına katkı sağlamak olduğunu belirten Algan, “Ekonomik kalkınmanın sosyal ve çevresel kalkınmayı içermediği sürece bir başarıdan söz edilemeyeceğinden hareketle Aygaz, çalışanları, yatırımcıları, müşterileri ile ülkesine ekonomik değer yaratırken sağlıklı ve eğitimli bir toplumun gelişmesine de yatırım yapmayı bir yaşam biçimi haline getirmiştir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *