ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Makine halımız rağbet görüyor

Makine halımız rağbet görüyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.55
Gaziantep’ten bu yılın ilk üç ayında, 6 ülkeye 3 milyon 738 bin dolarlık makine halısı ihraç edildi. Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Küçükkınacı, ihracatın yüzde 50’sinin Rusya, yüzde 40’ının İran, kalan bölümünün de Kazakistan, KKTC, Lübnan ve Romanya’ya gerçekleştirildiğini söyledi. Küçükkınacı, Türkiye makine halı üretimi merkezi konumunda olan Gaziantep’te yılda 60 milyon metrekare üretim kapasiteli 20 bin 500 tezgah bulunduğunu kaydederek, şöyle dedi.
“Gaziantep’te Belçika, Hollanda, Arnavutluk, Danimarka ve İsviçre gibi birçok Avrupa ülkesinin büyüklüğünde makine halısı üretim kapasitesi var. Ekonomik sorunlar nedeniyle durma noktasına gelen tezgahlar, ihracat sayesinde yüzde 30-20 kapasite ile çalışıyor. İhracatın artırılmasının yönelik önlemler, tezgahların daha yüksek kapasite ile çalışması sağlanacaktır.
Küçükkınacı, makine halısı ihracatının artırmak amacıyla yeni Pazar arayışına ve tanıtımına ağırlık vereceklerini de, sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *