ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Maliyeci huzursuz

Maliyeci huzursuz
YAYINLAMA: 25 Kasım 2020 / 13.06
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2020 / 13.13
Vergi politikalarının uygulanmasında, vergi toplanmasında ve mükellefe verilecek kaliteli hizmette maliye çalışanının önemli olduğunu belirten Türk Büro-Sen Şube Başkanı Mehmet Kılıç, bu varlığın göz ardı edilmiş olması nedeniyle sağlıklı bir vergi politikası uygulanmadığını ifade etti.

Kılıç, maliye çalışanlarının vergiyi alan ile vergiyi veren arasında köprü görevi yaptığını söyleyerek "Çalışanına önem vermeyen, onu hiçe sayan bir anlayışla kutlanan "Vergi Haftası" istismardan başka bir şey olamaz. Vergi Haftası’nın anlam kazanabilmesi için maliye çalışanlarının sorunlarının dile getirildiği, çözüm yollarının arandığı ve vergi politikalarının tartışıldığı içerikli programlar gerekir. Vergi politikalarının uygulanmasında, verginin toplanmasında ve mükelleflere verilecek kaliteli hizmette maliye çalışanı yegane varlıktır. Bu nedenle bu varlığın göz ardı edilmiş olması sebebiyle sağlıklı bir vergi politikası uygulanmamaktadır" diye konuştu.

Kılıç, gelmiş geçmiş hükümetlerin maliye çalışanlarına baskıcı uygulamaları ve yanlış vergi politikaları sonucunda, maliye çalışanlarının saygınlığını kaybettiğini ve toplum nazarında potansiyel suçlu olarak görülmeye başlandığını belirtti. Kılıç "Oysa maliye çalışanı yaz-kış demeden, soğuğa ve sıcağa rağmen gece gündüz hafta sonu ve bayram tatili nedir bilmeden büyük özveri içerisinde görevini yapıyor. Siz maliye çalışanlarının üstün gayretiyle hazineyi dolduracaksınız, hazineden isteyene istediği kaynağı aktaracaksınız, Maliye çalışanlarına gelince de kaynak yok diyeceksiniz. Maliye çalışanlarından oturacakları masayı, sandalyeyi ve hatta yazacağı kalemi bile esirgeyeceksiniz, siz kimi kandırıyorsunuz? Hazinenin kimler tarafından nasıl doldurulduğunu, kimlere ve nerelere nasıl aktarıldığını da bilmiyor muyuz?" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *