ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nakliyatçılıkta çarpık gelişme

Nakliyatçılıkta çarpık gelişme
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.22
Körfez Savaşı’ndan sonra nakliyatçılık sektörü bir taraftan krize girerken, diğer taraftan çarpık bir şekilde gelişiyor. Nakliyat ambarları sayısı Körfez Savaşı’ndan sonra ikiye katlandı. Nakliyatçılık gerilirken, artan nakliyat firmalarının çoğunu da korsan firmalar oluşturuyor. Korsan nakliyatçıların diğer nakliyatçılara zarar verdiği belirtiliyor.
Nakliyatçılar Odası Başkanı Mustafa Sosyal nakliyat firmalarının son yıllarda aşırı derecede arttığını söyledi. Bir taraftan iş krizinin olduğunu, diğer taraftan da nakliyatçıların sayısının artığını söyleyen Sosyal, bir büro kiralayan, bir telefon alan nakliyatçılık yapıyor” dedi.
Körfez Savaşı’ndan önce nakliyatçılığın çok para kazandıran bir meslek olduğunu söyleyen Sosyal, Irak kapısının kapanması ile mesleğin ölmeye başladığını belirterek, “Odamızın 120 kadar üyesi var. Bu üyelerimizin yıllık 300 bin lira olan aidatlarını bile ödemekte güçlük çekiyorlar. İşler her geçen gün biraz daha geriye gidiyor. Buna karşılık da nakliyat firmalarının sayısı yaklaşık 50 nakliyat firması vardı. Şimdi ise bu sayı 120’yi geçti” dedi.
Son yıllarda korsan nakliyatçıların ortaya çıktığını söyleyen Nakliyatçılar Odası Başkanı Sosyal, “Bir büro kiralayıp, bir de telefon bağlatanlar, nakliyatçılık yapmaya başlıyor. Sayıları 30’un üzerinde olan bu firmaların maliyeye kayıtları yok, vergi vermiyorlar. Bu nedenle diğer ruhsatlı firmalara göre daha ucuz mal taşıyorlar. Bu durumda da haksız rekabet ortamı doğuyor” diye konuştu.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *