ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Namık’ın marifetine bakın

Namık’ın marifetine bakın
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.33
ANAP İl Yönetimi’nde Taşar egemenliğine karşı takınılan tavır, partiye yakın çevreler tarafından büyük destek görürken, bu arada Taşar’la ilgili bir takım olaylar da gün ışığına çıkmaya başladı
ANAP Genel Sekreteri Mustafa Taşar‘ın il ve ilçe teşkilatlarının toplu istifalarını istemesine karşılık, ilçe yönetim kurullarının istifasının ardından, il yönetim kurulu istifa etmemekte direnmesi, ipleri iyici koparıyor.
İlçe teşkilatlarının paylarına düşen parayı istemesi nedeniyle, Ziraat Bankası Akyol Şubesi’ndeki 30459–987 sayılı hesabın teltik edilmesi üzerine, ANAP Genel Sekreteri, Mustafa Taşar’ın Şahinbey’de birinci sırada meclise giren kardeşi Namık Taşar’ın parti hesabına yatırması gereken 2 milyon liraya yatırmadığı anlaşıldı.
Belediye meclis üyeliği için, 200 civarındaki aday adayının tamamının 2 milyon lirayı bankadaki parti hesabına yatırdığını anlaşıldığını söyleyen il yönetim kurulu üyesi Yılmaz Mazıcıoğlu, “Aday listesinde 30. sırada yer alan Ali Osman Gümüş bile, seçilme şansı olmadığı halde, parti hesabına 2 milyon lirayı yatırmış. Ancak, birinci sırada Şahinbey Belediye Meclis üyeliğine aday gösterilen Namık Taşar’ın 2 milyon lira olan adaylık başvuru bedelini yatırmadığını belirledik” diye konuştu. Adaylık başvurusu için yatırılan paraların yüzde 75’inin ilçe yüzde 25’inin ise teşkilatına verildiği belirten Yılmaz Mazıcıoğlu, ilçe teşkilatının bu paradan hisselerine düşen payı istemeleri üzerine yapılan tetkik sonucunda, Namık Taşar’ın adaylık başvurusu için yatırması gereken parayı yatırmadan meclis üyeliğine seçildiğini, üstelik Şahinbey Belediye Meclisi imar komisyonuna seçildiğini söyledi.
Bu arada, Taşar’ın il yönetiminin istifası halinde il başkanlığına atanmasını istediği belirtilen Gaziantep eski Milletvekili Dr. Mehmet Akdemir, dün Ankara’dan bulunmasının özel nedenlere dayandığını, il başkanlığı olayıyla bir ilgisi olmadığını belirterek, “Benim Ankara’da bulunmam nedenim özel, ancak il başkanlığı konusunda teklifte bulunulursa koşulları değerlendiririm” şeklinde konuştu.
Akdemir, “İl başkanlığı makamı henüz boşalmış değil. Üstelik ben şu ana kadar böyle bir teklif almadım. İl başkanı, daha birkaç gün öncesine kadar Şahinbey ilçe teşkilatının istifasını eleştiriyordu. Daha sonra ne oldu bilmiyorum, kendisi de istifa etti. Bana bir teklif gelmesi halinde, şartların istediğim şekilde olması koşuluyla düşünebilirim” şeklinde konuştu.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *