ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nizipli çiftçi Türkiye ikincisi

Nizipli çiftçi Türkiye ikincisi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.24
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.24
Yaygın Çiftçi Eğitim Projesi sınavına giren Nizipli çiftçi Nizamettin Tiryaki, Türkiye ikincisi oldu. Nizamettin Tiryaki’ye ödül olarak bir traktör verildi.
Türkiye genelinden çiftçilerin katıldığı sınava giren Nizipli 2 çiftçi dereceye girerek ödül almaya hak kazandı. Sınavda Türkiye ikincisi olan Nizamettin Tiryaki ile dereceye giren Nizamettin Tunçerdem’in ödülleri ilçe Tarım Müdürü Tuncay Tiryaki tarafından verildi.
Ödül töreninde konuşan İlçe Tarım Müdürü Tuncay Tiryaki, çiftçi eğitiminin önemine değindikten sonra “YAYÇEP kapsamında çiftçilerimizin eğitilmesi için kursları açıyoruz. Bu kursları başarı ile tamamlayan çiftçilerimize sertifika veriliyor. Sertifikalar, çiftçilerimizin için büyük kolaylıklar sağlıyor. Mesela, sertifikalı çiftçilere, gübre, kredi ve tohum alımlarında öncelik sağlanır” diye konuştu.
Ödül almaya hak kazanan çiftçiler ise, ödül töreninde yaptıkları konuşmada, çalışmalarının karşılığını gördüklerini belirterek, ödül aldıkları için çok mutlu olduklarını söylediler.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *