ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nizip’te su sıkıntısı başladı

Nizip’te su sıkıntısı başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.24
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.24
Atatürk Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle Nizip’e gelen su, ihtiyacı karşılayamıyor. Haftalardan beri Kıbrıs Mahallesi’ndeki İpek Sokak’a su verilemiyor.
Nizip Belediyesi Sular İdaresi Müdürü Mehmet Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaz aylarında ilçeye gelen suyun miktarında büyük bir azalma olduğunu ve bu nedenle bazı abonelere zorunlu olarak su veremediklerini söyledi. Yılmaz, ilçenin su sorunun çözülmesi için ise “Nizipli abonelere yeterince su verilmesi için, Atatürk Barajı ile Nizip arasında yeni bir boru hattının döşenmesi gerekiyor. Bunun için de yeterli kaynak yok. İkinci boru hattı döşendiğinde Nizip’in su sorunu kalmayacak” dedi.
Kıbrıs Mahallesi’nde haftalardan beri su alamayan İpek sokak sakinlerine belediye tankerlerle su getiriyor. Tanker suyunun sağlıklı olmadığını belirten vatandaşlar bu suyu ancak temizlik işlerinde. Sular İdaresi Müdürü Yılmaz, yağmurların yağması ve Atatürk Barajı’ndaki su seviyesini yükselmesi ile yeniden bütün mahallere su verileceğini söylemiştir.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *