ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmenevleri rant kapısı oldu

Öğretmenevleri rant kapısı oldu
YAYINLAMA: 03 Kasım 2020 / 16.46
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2020 / 16.46

Öğretmenevleri’nin rant kapısı olarak görüldüğünü belirten Türk Egıtım Sen Şube Başkanı Mustafa Kızıklı, buraların elden çıkarılmaması için hile yapıldığını iddia etti. Kızıklı, “Yönetmelikte öğretme- nevi müdürlüğü diye bir müdürlük yok. Öğretmenevleri Akşam Sanat Okulu adı alfanda aslında olmayan bir okul ihdas edilerek faaliyet göstermektedir. Buranın okulla hiçbir alakası yok. Müdürü de müdür vekili diye geçiyor. Aynca bazı yöneticiler ek ders ücreti alıyor. Öğrencisi olmayan eğitimin yapılmadığı bir yerde nasıl olur da ders ücreti alınır anlamak mümkün değil?" diye konuştu.

Öğretmenevleri’ne siyasi görüş veya yöneticilere yakınlığına göre idareci atandığını ileri süren Kızıklı, yapılan işlemin yönetici atama yönetmenliğine ay kın olduğunu söyledi. Kızıklı, “Müdür olacak kişinin yönetmeliğe

uygun şekilde seçilmesi gerek. Aksi durumlarda atanan kişiler kendisine bu görevi veren insanlara tabi olmak zorunda. Sendika olarak gerçekte eğitim çalışanlannm malı olan Öğretmenevleri’nin Milli Eğitim bünyesinden çıkartılarak işletilmesi ve yönetiminin öğretmenlere teslim edilmesinden yanayız. Öğretmenevleri üst düzey bürokratlann evi gibi kullanılıyor. Öğretmenevleri’nde öğretmenden başka kimse kalmamalı. Tüm eğitim çalı- şanlan her ay 500 bin lira aidat veriyor. Vermek istemediğinizde aidat maaşınızdan kesiliyor. Ama Öğretmeevleri’nden faydalanmak istediklerinde olmadık zorluklarla karşılaşıyorlar. Çoğu zaman öğretmenler yer olmadığı gerekçesiyle kapıda kalıyor ve çok yüksek ücretlerle otellerde kalıyorlar.Torpilliler için odalar boş bekletiliyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *