ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmenler, çocuklarının öğretmen olmasını istemiyor

Öğretmenler, çocuklarının öğretmen olmasını istemiyor
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2020 / 17.44
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2020 / 17.44
Türk Eğitim-Sen tarafından Türkiye genelinde yapılan anketle öğretmenlerin içinde bulunduğu içler acısı durum gözler önüne serildi. Öğretmenlerin yüzde 86’sı aylığı ile geçinemediği belirtilirken yüzde 68’inin de çocuklarının öğretmen olmasını istemediği belirlendi.

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Kızıklı, anket sonuçlarını değerlendirirken, "Hiç kimse öğretmenlerin durumunun ne olduğunu sormuyor, istenilen iyileştirmeler de sadece, temennilerde ve kağıtlarda kalıyor” dedi.

Türk Eğitim Sen olarak, Türkiye genelinde yapılan anketle sadece sorunları belirlemediklerini, aynı zamanda sorunlara çözüm de sunduklarını belirten Kızıldı, “Türkiye’de eğitime yüzde 2’lik bir bütçe ayrılıyor ve öğretmenlere verilen maaş Zimbabwe’den daha düşük. Yaptığımız araştırmada bunun sonucunu çok açık olarak görüyoruz. Ayrıca Milli Eğitim’in mevcut durumundan öğretmenlerin yüzde 96’sı memnun değil, bu korkunç bir rakam” diye konuştu.

Kızıklı, Milli Eğitim sistemindeki hantal yapının bürokrasiden kaynaklandığını belirterek, “Ankete katılanların yüzde 27’si eğitim için gerekli ekonomik imkanların yetersiz olmasına, yüzde 23’ü yönetimin eksikliğine bağlıyor. Öğretmenlerin yüzde 86 sının aldığı aylıkla geçimini sağla-yamayarak ek iş yapmak zorunda kaldığı belirlendi. Öğretmenlerin yüzde 757 geçim sıkıntısı yüzünden günlük bir gazete bile alamıyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *