ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Örgütlenme ve düşünce özgürlüğü sağlanmalı”

“Örgütlenme ve düşünce özgürlüğü sağlanmalı”
YAYINLAMA: 02 Kasım 2020 / 17.25
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2020 / 17.25
HADEP İl Başkanı Abdullah İnce, Türkiye’nin AB’ye girebilmesi için bazı kriterleri yerine getirmesini isterken, bunun için öncelikle insan haklan ihlallerinin önlenmesi, idamın yasalardan çıkarılması, örgütlenme ve düşünce özgürlüğünün sağlanması gerektiğini kaydetti.

İnce, sorunları şiddetle değil tartışarak çözmek gerektiğini belirterek, Kürtçe eğitimin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kültürel zenginliğini sağlayacağını açıkladı. Türkiye'nin uzun süreden beri AB'ye girmek için mücadele ettiğini hatırlatan İnce, "Cumhuriyet'in kuruluşunda da çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacağız ilkesi var. Türkiye AB'ye girmek için çaba harcıyor. Ama bazı kriterleri yerine getirmek lazım. Bu kriterler sadece Türkiye için değil, AB'ye girmek isteyen tüm ülkeler için gereklidir. Bu kriterlerden bazılan insan hakları ihlallerinin önlenmesi, idamın yasalardan çıkarılması, örgütlenme ve düşünce özgürlüğünün sağlanmasıdır. Türkiye özel hassasiyetlerim var diye ağır davranıyor. AB'ye uyum protokolüne uygun kısmen değişiklikler yapıldı. Ama yeterli değil. Biz parti olarak Türkiye'nin AB'ye girmesinden yanayız" diye konuştu.

ANAP Milletvekili Mehmet Keçecilerin PKK'nın siyasallaşmasıyla ilgili söylediklerine de değinen İnce, "Dağlardaki 5 bin kişi tehdit oluşturuyorsa bunun için önlem alınmalı. Bir genel af bu güçleri topluma ve ekonomiye kazandırabilir. Aynı şeyi şimdi de Keçeciler söylüyor. Somunlarımızı şiddetle değil tartışmayla siyasal alanda ve demokratik bir ortamda çözmeliyiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *