ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rakamlar düşündürücü

Rakamlar düşündürücü
YAYINLAMA: 05 Ekim 2020 / 15.29
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2020 / 15.29

DİE verilerine göre Gaziantep’in GSYİH (Gayri Safi Yurt İçi Hasıla)dan aldığı payın yüzde 5.1 olmasının üzücü olduğunu belirten OSB Başkanı Akif Ekici istatistiklerin bazen doğruyu göstermediğini, ancak rakamların pek iç açıcı olmadığını ifade etti. OSB Başkanı Ekici, DİE tarafından yurt genelinde bölgelere ve illere göre yapılan milli gelir dağılımında Marmara Bölgesinin yüzde 37 ile birinci sırada olmasının doğal olduğunu açıkladı.

Ekici,başta bankalar olmak üzere tüm büyük şirketlerin merkezinin bu bölgede olduğunu ve milli gelirden en fazla pay atan bölge olduğunu söylerken, “Banka ve şirketlerin şubeleri burada, merkezleri Marmara Bölgesindeki illerde, dolayısıyla, milli gelirden o bölge daha fazla pay alıyor” diye konuştu.

Gelişme hızı bakımından Gaziantep’in bir çok ilden sonra gelmesinin hele hele Hakkari, Muğla, Yuzgat, Şanlıurfa ve Kilis’ten geri kalmasının düşündürücü olduğunu ifade eden Ekici, “Bence burada bir eksiklik var. Gaziantep’te şimdi hiç yatırım yapılmıyor mu? İstatistikte dikkate alınan kıstaslar neler? Kişi başına düşen milli gelirin 2 bin 102 dolar olması elbette düşündürücü. Fakat bunun da bir çok nedeni var” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *