ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Sağlık sektöründe kalite yükselecek’

‘Sağlık sektöründe kalite yükselecek’
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.13
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.13

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir düzenlemeyle özel hastanelerin oteller gibi sınıflandırılacak olmasının sağlık hizmetlerine kalite getireceği belirtildi. Yeni uygulama ile yatak sayısı, hekim sayısı, full time çalışan hekim, asansör gibi özelliklere göre hastanelerin A,B,C olarak sınıflandırılacak olması çok olumlu değerlendirilirken, “Artık sağlık hizmetlerine de bir standart gelsin. Bundan vatandaşlanmız da devlet de büyük fayda görecektir” denildi.

Hastanelerin sınıflandınlmasma bir takım kuruluşlann karşı çıktığını ifade eden Dr. Asım Güzelbey, uygulamanın ciddi bir adım olduğunu açıkladı. Türkiye’de sağlık sektöründe yaşanan başıboşluğun önüne geçileceğini ifade eden Güzelbey, “2002 yılı bu konuda bir yıl dönümüdür. İlk defa Sağlık Bakanlığı bu konuya el attı. Bu küçüksenmeyecek ciddi bir adımdır. Ben de tüzüğün hazırlama komitesindeyim. Bir yıldan beri bu konu üzerinde çalışıyoruz” dedi. Bazı sivil toplum örgütlerinin yeni uygulamaya karşı çıkmasına anlam veremediğini kaydeden Güzelbey, “Uygulama ile hekimler de sınıflandınlacak. Bunu insan haklan açısından sakıncalı buluyorlar. Aynı yerden mezun hekimleri sınıflandırmış olursunuz diyorlar. Ne alakası var? Yeni tüzükle hekimler sınıflandırılmış olmaz. Hastane sınıflandırılmış olur”şeklinde konuştu.

Güzelbey, sağlıkta bir şeyler yapılmasının zorunlu hale geldiğini vurgularken, “Gerçekleri görmek lazım. Bazı hastanelerde farelerle başedilemediği için kedi besleniyor. Asansörü olmayan hastanelerde sedyeden düşen hamile kadın orada doğurmak zorunda kalıyor. Bunların önüne geçilmeli. Sektöre kalite gelmeli” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *