ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Şahsi çıkarları için bize baskı yapıyorlar”

“Şahsi çıkarları için bize baskı yapıyorlar”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.34
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.34
ANAP İl Başkan Vekili Rüştü Oral, Genel Başkan Mesut Yılmaz’ın örgütün istifasını istemediğini. Bu yöndeki baskıların şahsi hesaplara dayandığını söyledi

ANAP’taki son tartışmalar üzerine bir açıklama yapan İl Başkan Vekili Rüştü Oral, İl 2. Başkanı Safi Kaleoğlu’nun önceki gün Genel Başkan Mesut Yılmaz’la görüştüğünü belirtirken, “Kaleoğlu, Sayın Başbakan’a (Mustafa Taşar, Ünal Yaşar, Mehmet Akdemir, Ankara’dan il ve ilçe yöneticilerine telefon açarak, istifalarını istiyorlar. Gaziantep’te Namık Taşar bu doğrultuda yöneticilerin istifalarını toplamaya çalışıyor. Eğer Genel başkan olarak istifalarımızı istiyorsanız, hemen istifa ederiz) dedi. Ancak, Sayın Genel Başkanımız, kimseye istifa olayıyla ilgili talimat vermediğini, istifa olayının tamamen hür iradeye bağlı olduğunu söyledi” diye açıklama yaptı.
Oral, partinin kişiliğini ve şahsi kişiliklerini muhafaza etmek amacıyla, il yönetimi olarak istifa etmemekte direndiklerini söylerken, Namık Taşar’ın yerel seçimlerde adaylık başvuru aidatını il başkanlığı adına Ziraat Bankası’nda açılan 30459–987–4 nolu hesaba yatırması gerekirken, ilçe başkanlığına yatırmasının yanlış olduğunu belirterek, “Şahinbey İlçe Başkanı’nın, başvuru parasını almaya ve kabul etmeye yetkisi yoktur. Buna rağmen almışsa, paranın bu hesaba yatırılması gerekirdi. Ancak para şu ana kadar bu hesaba yatırılmamıştır. Bu makbuz özel olduğundan, sonradan düzenlemiş olması mümkündür. Bu konuda ilçe başkanı hakkında da soruşturma açılacaktır” diye konuştu.
Namık Taşar’ın adaylık başvuru parasının faize yatırılması konusundaki suçlamalarına ise Oral, “Toplanan paraların faizli olarak yatırılması, teşkilat menfaatinedir. Paraların ilçe teşkilatlarına seçim sonrası tasarrufu, teşkilatların seçimlerden borçlu çıkacağı ve bu para ile borçların ödenmesi yolundaki akıllı bir düşünceden ve mantıktan ileri gelmektedir” derken, il ve ilçe teşkilatlarının şu anda borçlu olduğunu, bu borçların mezkur paralar ile tasfiye edileceğini ifade etti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *