ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şapka düşerse kel görünecek

Şapka düşerse kel görünecek
YAYINLAMA: 29 Kasım 2023 / 14.30
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2023 / 15.05
AKP eski Şahinbey İlçe Başkanı Hayri Kamalı, KDV oranı yüksek olduğu için ihracat rakamlarının yüksek çıktığını, oysa ihracatın sadece kağıt üzerinde yapıldığını vurguladı

AKP’nin toplumun her kesiminden oy aldığını, ancak halkın beklentilerini yerine getiremediğini belirten AKP eski Şahinbey İlçe Başkanı Hayri Kamalı, hükümetin sürekli artmasıyla övündüğü ihracatın KDV oranının yüksek olmasından kaynaklandığını, KDV oranının düşmesiyle ihracat rakamlarının düşeceğini söyledi.

KDV oranı düşse ihracat gerçek rakamını bulur

Kamalı, “İhracattaki KDV oranı yüzde 18 değil de daha küçük oranlarda olsa, ihracat oranı da bu kadar yüksek çıkmaz. İhracat KDV’nin yüksekliğinden dolayı kağıt üzerinde yapılıyor. Hükümet de sanki ihracat artıyormuş gibi bu konuda kasım kasım kasılıyor. İhracatta KDV oranı düşte gerçek ihracat rakamları ortaya çıkar” dedi.

7 Milletvekili ve 3 belediye başkanıyla ne yaptılar?

Ekonomik ve siyasi anlamda AKP Teşkilatı’nın yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadığını belirten Kamalı, “Deneme yanılma yöntemiyle toplumların kaderine yön veremezsiniz. Gaziantep'te AKP 7 milletvekili ve 3 büyük belediyeyi almış. Halkın beklentisi halen devam ediyor. Ancak bunlar yerine getirilmediği gibi halk onları tanımıyor bile. Sıradan bazı partililer bile AKP’nin belediye başkanlarından daha çok ilgi görüyor desem abartılı olmaz. Çünkü halkı ilgilendirecek hizmetler yapılmadı ki yöneticiler halkın aklında kalsın” diye konuştu.

Gerçekler halktan saklanıyor

Ekonomik iyileşme iddialarıyla, halkın aldatıldığına dikkat çeken Kamalı, “Dış borç açığının her geçen gün arttığı bir ülkede ekonomik iyileşmeden söz etmek şöyle dursun çok ciddi tehlikelerin bulunduğu ortadadır. Dış borç açığının arttığı gerçeği bilinmesine rağmen, nasıl ekonomik iyileşmeden söz edebilirsiniz? İnsanları nasıl ekonomik iyileşme yaşandığına inandırmaya çalışırsınız, anlamak mümkün değil dış ticaret hacminin arttığı söyleniyor, rakamlara baktığınızda bu dış ticaret hacminin artmasında ithalatın ne kadar önemli bir yer tuttuğunu görebilirsiniz” şeklinde açıklama yaptı.

Liderler halktan özveri beklemezler

AKP hükümeti de dahil hükümetlerin başarılı olmamasının en büyük nedenlerinin halkı arkasından sürükleyecek ve icraatlarına ortak edecek bir lider olmadığından kaynaklandığını belirten Kamalı, şunları söyledi: “Toplumu peşinden sürükleyecek ve onlara önderlik edecek lider sıkıntısı çekilmektedir. Ülkemizde bir anda insanların yıldızı parlıyor, halk onlara ilgi gösteriyor. Bakıyor ki söyledikleri boş ve vaatlerini yerine getirmekten uzak, onlara sırtını dönüyor. Sorunlara sahip çıkacak, halkına önderlik edecek, halkın önünde gidecek insana ihtiyaç var. Gaziantep'te ‘ustanın kanı çıkmazsa, çırağın teri çıkmaz’ diye bir laf var. Liderlik yapacak kimseler halktan daha çok fedakarlık göstermeli. Özveriyi ve fedakarlığı halktan beklememeli. Kumandanlar ordunun önünde gittiğinde savaşlar kazanılır. Kumandanların ortada olmadığı durumlarda savaş kazanılmaz ve kayıplar artar. Oysa ülkemizdeki siyasetçiler halkın arkasına sığınıp her türlü fedakarlığı halktan bekliyor, işte o zamanda lider olamıyorlar.”

Kamalı, Erbakan’ın liderlik vasfını biraz taşıdığını, ancak Erdoğan’ın bir lider olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *