ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Talibancılar tutuklandı!..

Talibancılar tutuklandı!..
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.20
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.20

Taliban ve El Kaide saflarında savaştıktan sonra Türkiye’ye girmeye çalışırlarken Hakkari sınırında yakalanan islami terör örgütü Selafi grubu üyesi üç kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 20 Kişi oldukları belirlenen örgüt üyelerinden birinin Afganistan’da savaş sırasında öldüğü, birinin yaralandığı, örgütün liderinin ise halen bölgede bulunduğu ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Esendere Sınır Kapısı’ndan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yasadışı Selefiler terör örgütü üyesi üç kişiyi yakaladı. Örgüt üyelerinin sorgulanması sonunda, örgüt lideri firari Mehmet Yılmaz'ın öncülüğünde Gaziantep’ten 18 kişilik grubun Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı’ndan İran'a girdikleri belirlendi. Burada ekibe Malatya'dan gelen iki kişinin de katıldığı ancak, İran'dan Afganistan'a giriş yapılmadığı öğrenildi. 5 Kişi yeniden Gaziantep'e dönerken, 15 kişinin kaçakçıların yardımı ile Afganistan'a ulaşarak Taliban ve El Kaide mensupları ile buluştuğu, önce Kandahar şehrine, oradan da Kabil'e götürüldükleri belirtildi.

Coşkun Ayyıldız ve Mehmet Polat adlı örgüt mensupları ifadelerinde, Kabil'de terkedilmiş bir köyde kendilerine verilen 3 adet kalaşnikof tüfekle 20 gün eğitim aldıklannı, daha sonra Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde 2 ay Taliban ve El Kaide örgütü saflarında savaşa katıldıklannı açıkladı. Kabil'in Kuzey İttifak’ının eline geçmesi üzerine dağlık bölgelere çekildiklerini, A.B.D uçaklarının bombalaması sırasında gruptan bir kişinin öldüğünü, 3 kişinin de şarapnel parçalarından yaralandığını söyledi. Örgüt üyeleri Taliban ve El Kaide güçlerinin, yabancı ülkelerden sözde cihat için gelen güçlerin tekrar ülkelerine dönmelerini istemesi üzerine, gruplar halinde Pakistan'a geçiş yaparak, burada Taliban ve El Kaide örgütüne ait evlerde kaldıktan sonra aynı kişilerin yardımıyla İran üzerinden Türkiye'ye döndüklerini belirtti.

Örgüt üyeleri polisteki sorgulamalarının ardından, Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi. Taliban sempatizanları daha sonra çıkanldıklan nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 Ay önce Afganistan’a giden ve Selefi örgütü üyesi oldukları belirlenen Mehmet Korkmaz ve Bülent Gül’ün aileleri ise üzüntü içinde gelecek haberi bekliyor. Savaş sırasında öldüğü belirtilen Bülent Gül ile halen Pakistan veya Afganistan’da olduğu belirtilen Mehmet Korkmaz’ın yakınları ise umut içinde. Mehmet Korkmaz’ın eşi 26 yaşındaki Serpil Korkmaz, “Çalışmak için Suudi Arabistan’a gideceğini söylemişti. Bana yalan söylemiş. Böyle bir insan değildi. Çocuklarına çok düşkündü.

Bu Kuran ve sünnette yok demişti. Kocamı bir kez de olsa görmek istiyorum. Benim kocam böyle değildi. Onun aklına Mehmet Yılmaz girdi” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *