ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Taşra kesimi yasaklandı

Taşra kesimi yasaklandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.33
El satışları yüzde 25’e düştü Kasaplar Odası Başkanı Yılmaz İsaoğlu taşra kesiminin yasaklanmasının kasap esnafına umut verdiğini söyledi x
El fiyatlarının yükselmesi, satışları durma noktasına getirdi. Zamlardan sonra etin 110 bin liradan satılmaya başlamasıyla satışlar yüzde 75 oranında azaldı. Yeni fiyatlara, göre işçinin bir kilogram et satılabilmesi için iki gün çalışması gerekiyor.
Kasaplar Odası Başkanı Yılmaz İsaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın Oğuzeli ve Yeşilkent’te koyun kesilmesi yasaklandığını belirtikten sonra, bu durumun kasaplar tarafından memnunlukla karşılandığını söyledi. Taşra kesiminin memnunlukla karşılandığını söyledi. Taşra kesiminin kasaplar arasında haksız rekabet ortamı yarattığını belirten İsaoğlu şöyle konuştu:
“Bugünden itibaren şehir dışında hayvan kesimi yasaklandı. Kaçak kesimin önlenmesinin satışlarımızda olumlu etki yapacağına inanıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Kaçak et satan esnafta, kanuni yollardan çalışan esnaf arasında haksız bir rekabet ortamını doğuyordu.
Kaçak kesim yapanlar, vergi, kira, su elektrik ve nakliye ücretleri vermediği için daha ucuza mal ediyor ve düşük fiyatla satıyordu. Bu durumda namuslu çalışan esnaf zarar ediyordu.
Hükümetin ekonomik paketinin açılmasından sonra et fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldıklarını belirten Kasaplar Odası Başkanı İsaoğlu,”Şimdi kasaplar, yaklaşık olarak toptan 90 bin liradan aldıklarını eti ortalama 110 bin liradan satıyorlar. Ancak, satışlar eskisine oranla yüzde 25’e düştü. Vatandaş da haklı, bu kriz içerisinde etin yanına yaklaşamıyor. Bir kilo et bir işçinin iki günlük kazancını geçti” dedi.
Mevcut ekonomik ortamın esnafı düşündürdüğünü belirten Kasaplar Odası Başkanı İsaoğlu, “Canlı hayvan fiyatları yüksek, vatandaşın alım gücü zayıf. Satışlar düştü, esnaf geçim derdine düştü. Bu durumun ne kadar devam edeceğini bilemiyoruz. Endişeli bir bekleyiş içerisindeyiz” dedi.






Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *