ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Üretim olmadan enflasyon düşmez”

“Üretim olmadan enflasyon düşmez”
YAYINLAMA: 04 Kasım 2020 / 14.21
GÜNCELLEME: 04 Kasım 2020 / 14.21

Şubat ayı enflasyon rakamlarının düşük çıkmasının ta- Jlepteki daralmadan ileri geldiğini belirten Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Haşan Aktaş, geçen yıla göre yıllık enflasyon oranının yüksek olmasının da düşüşün yeterli olmadığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Üretim artışı olmadan enflasyon düşüşünün sadece arz talepten ileri geldiğini ifade eden Aktaş TEFE’e ve TÜFE de bir önceki aya göre rakamların düşük çıkması gerçekçi bir düşüş değil. Çünkü enflasyonun üretim artışı ile düşürülmesi gerek. Üretim yok, yatırım yok, böyle suni düşüşler kalıcı olamaz” dedi.

Aktaş, “Mart ayında oranların ne kadar» çıkacağını kimse tahmin edemez. Çünkü üretimi canlandırmaya yönelik yapılan hiçbir şey yok. Gerçek enflasyonu düşürme üretimi artırmayla olur. Böyle şişirme rakamlar inandırıcı olamaz. Sıkı para politikası ile enflasyon düşmez.

Çünkü düştüğü kadar artması kaçınılmaz. Şubat ayındaki bir kaç puanlık düşüş belki de 3-4 kat artabilir. Enflasyonda gerçek düşüş olması için reel sektörün desteklenmesi ve yatırıma yönlendirilmesi gerek. Üretim artırılmalı. Ancak o zaman enflasyonda gerçek düşüş sağlanır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *