ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yatırımlar yavaşladı

Yatırımlar yavaşladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.55
Hükümetin ekonomik istikrar paketi yatırımcı, kurum ve kuruluşların çalışmalarını yavaşlattı. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan yetkililerin büyük bir çoğunluğu nakit eksikliğinden yakındılar. Gaziantep’in en önemli sorunlarından olan içme suyu için Devlet Su İşleri tarafından 1994 yılı için 58 milyar lira ödenek ayrıldığını belirtildi.
İl Koordinasyon Kurulu’nun 1994 yılındaki 2. toplantısı dün yeni vilayet binasında yapıldı. Vali Vekili Özer Aydınatay başkanlığında yapılan toplantıya, Gaziantep ve çevre illerdeki yatırımcı kurum ve kuruluşların yetkilileri ile kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan DSİ 20.Bölge Müdür Yardımcısı Ali Karademir, Gaziantep’in içme su projesi için 1994 yılında 58 milyar lira ödenek ayrıldığını söyledi. Gaziantep’e içme suyu, Göksu Nehri’nin Çataltepe Barajı’na aktarılmasıyla bu barajdan sağlanacak.
Yatırımcı kurum ve kuruluşların yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan yetkililerin katıldığı toplantıda konuşan yetkililerin büyük bir çoğunluğu, ekonomik sıkıntı içerisinde bulunduklarını ve bu nedenle de yatırımların yavaşladığını söylediler. Hükümetin 5 Nisan’da aldığı Ekonomik İstikrar Kararları’nın yatırımları olumsuz yönde etkilediğini belirtildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *