ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni sistem 22 Ağustos’ta başlıyor

Yeni sistem 22 Ağustos’ta başlıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.22
PTT’nin bütün Türkiye’yi kapsayan yeni uygulaması Gaziantep’te 22 Ağustos’ta başlıyor. PTT Başmüdürü İbrahim Çekmece, yeni telefon rehberlerinin yakında abonelere dağıtılacağını söyledi.
Abonelerin daha kolay telefon görüşmesi yapmaları amacıyla, ülke genelini kapsayan düzenlemelere göre, bütün telefon numaraları 7 rakamlı oluyor ve her ilin bir kodu bulunuyor. Gaziantep PTT Başmüdürü İbrahim Çekmece yeni sistem şehrimizde 22 Ağustos’tan itibaren uygulamaya konulacağını söyledi.
Yeni uygulama ile ilçelerin ve kasabaların ayrı ayrı kod numaraları olamayacak ve aynı il sınırları içerisinde yer alan yerleşim birimlerinin tek kod bulunacak. Bu durumda, aynı il sınırları içerisinde yerleşim birimleri arasında kod numarası çevrilmeden telefon arasına kod numarası çevrilmeden telefon görüşmesi yapılabilecektir. Yeni sistem şehrimizde 22 Ağustos’tan itibaren uygulamaya konulurken, eski sistem yıl sonuna kadar geçerli olacaktır.
PTT Başmüdürü İbrahim Çekmece, abonelerin yeni sistem hakkında bilgilenmeleri amacıyla, şehrin kalabalık caddelerine afişlerinin asıldığını ve abonelere postayla açıklayıcı bilgileri gönderildiği söyledi. Yeni telefon rehberinin hazırlandığını söyleyen Çekmece, “Genel Müdürlük tarafından hazırlanan rehberlere yakında abonelere dağıtılacak” dedi.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *