ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ahilik Bayramı Gaziantep’te kutlanamıyor

Ahilik Bayramı Gaziantep’te kutlanamıyor
YAYINLAMA: 06 Aralık 2023 / 15.17
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2023 / 15.35

İş ahlakının, büyük, küçük saygısının temeli

Ankara’daki esnaf kuruluşları üst düzey yöneticilerinin buna engel olmak istedikleri iddia ediliyor

Abdullah Özer

20 yıldan bu yana her yıl Kırşehir’de kutlanmakta olan Ahilik Bayramı’nın bu yıl Gaziantep’te de kutlanması için bir süre önce girişimlerde bulunulmuştu.

Konu ile ilgili olarak Kırşehir Esnaf Dernekleri Birliği Başkanı Mustafa Karagüllü Gaziantep’e gelerek ilgililerle görüşmüş olumlu sonuçlar alıp gitmişti.

Karagüllü gittikten sonra Gaziantep Esnaf Dernekleri Birliği başkanlar seviyesinde bir toplantı yaptı, bu toplantıda kutlama için birlik yönetim kuruluna yetki verdi.

Yönetim kurulu konuyu Ankara’da konfederasyona götürdü. Ancak konfederasyon buna izin vermedi.

Görüştüğümüz Gaziantep Esnaf Dernekleri Birliği Başkanı Mahmut Özbirecikli şöyle konuştu: “Her 1-2 Eylül tarihlerinde kutlanmakta olan Ahilik Bayramı’nın Gaziantep’te de kutlanması için Ankara’da konfederasyon başkanlığımızda arz ettik. Gerek konfederasyon başkanımız Hüsamettin Tiyanşan, gerekse Türkiye Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Kasım Önadım bize Ahi Evran'ın bir esnaf şeyhi olmayıp bir tarikat şeyhi olduğunu, bunun esnaflarla ilgisi bulunmadığını, bu sebeple Gaziantep’te bir anma gününe gerek olmadığını bildirdiler. Biz de buna göre kutlama günü yapmayacağız” dedi.

Merkez Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Reşat Güzelbey'de şunları söyledi: “Ankara’daki üst düzey başkanlarının Ahilik Bayramı’nın kutlanmasına dair sözlerini ben de duydum. Ancak ben buna pek katılamam. Çünkü böyle bir kutlama esnafa manevi yararlar sağlar. Dedelerimizin yüzyıllar öncesine dayanan esnaf arasındaki dayanışmayı, ticaret ahlakını, büyük küçük saygısını en iyi şekilde yansıtan böyle bir kutlamanın şehrimizde yapılması taraftarıyım”

Öte yandan konuyla ilgilenen birçok esnaf da başkanların bu tutum ve sözlerine bir anlam veremediklerini kutlamanın yararlı bir şey olduğunu belirtiyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *