ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Merkez Esnaf Kefalet Kooperatifi kongresi çekişmeli geçti

Merkez Esnaf Kefalet Kooperatifi kongresi çekişmeli geçti
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 14.54
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 15.18
Açık oyla yapılan seçimlerde eski idare kurulu yeniden seçildi

Gaziantep Merkez Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin yıllık genel kurul toplantısı bir hayli çekişmeli geçti

Toplantının başlamasından önce Belediye Şehir Tiyatrosu’nun içi ve dışı karşı grupların kulis faaliyetleri ile hemen göze çarpıyordu

Kooperatif Başkanı Reşat Güzelbey’in açılış konuşmasında sonra divan Başkanlığı'na Ş. Mehmet Saki, 2. Başkanlığa İhsan Küpeli, katipliklere de Abdulkadir Plan ve Mahmut Özyazman seçildiler.

Yönetim kurulu raporu ile denetçilerin raporu okundu. Rapor üzerine söz alan ve Reşat Güzelbey grubunun karşısındaki gruptan olan Battal Gülbay Yönetim Kurulu Başkanı divan başkanlığında oturuyor. Bu bizlere baskıdır. Hükümet komiseri de buna ses çıkarmıyor” dedikten sonra yönetim kurulunun çalışmalarını örnekler vererek tenkit etti. Osman Üzümcü’de kredilerin azlığından BAĞ-KUR’un esnafı uyarıcı eğitimler yapmadığından bu nedenle esnafın BAĞ-KUR’un yararını bilmediğinden BAĞ-KUR’a giremediğini söyledi ve BAĞ-KUR’un bu konudaki tutumundan yakındı.

Raporlar oya sunularak kabul edildi. Yeni bir kooperatif binası alınması için de yeni yönetim kuruluna yetki verildi.

Seçimlere geçildiğinde toplantının havası iyice gerginleşti. Tartışmalar, çekişmeler içinde seçimin açık oylama yapılması kabul edildi. Seçimlere iki liste girdiğinden listelerde adları yazılı olanlar sahneye çıkarak divan başkanlığının sağında ve solunda yer alıp kendilerini üyelere tanıttılar. Yönetim kurulu seçiminin dört senede bir yapılması teklifi ortalığı iyice karıştırdı. Sonunda iki senede bir yapılmasına karar verildi. Açık oyla yapılan seçimde Reşat Güzelbey’in listesi kazandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *