ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Oysa Gaziantep’e sadece 500 milyon lira veriyor

Oysa Gaziantep’e sadece 500 milyon lira veriyor
YAYINLAMA: 03 Mart 2024 / 17.30
GÜNCELLEME: 03 Mart 2024 / 17.30

Devlet Gaziantep’ten yılda 14 milyar lira konut vergisi alıyor

Belediye meclisi dün Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu başkanlığında toplandı. Gündem gereğince ilk olarak Yeşil Yamaç yapı kooperatifinin teklif ettiği imar değişikliği ele alındı. Bir buçuk saat tartışmadan sonra olumlu bir karar alınmadı. İmar ve İskan Bakanlığı Danışma ve Denetleme Kurulu’na yazılarak kurulun görüşü doğrultusunda imar değişikliği yapılması oylanarak kabul edildi.

Nurettin Ener, verdiği önergeyle yapılan atamaları sordu. Bunların meclisten geçmesi gerektiğini bildirdi. Önerge gündeme alındı, görüşülecek.

Daha sonra gündem gereğince imar uygulaması konusunda genel görüşme açıldı. SODEP adına konuşan Asım Güzel: “İmar uygulamasında bir birliğe varmak zorundayız. Yapılacak imar değişiklikleri ayrı bir komisyon kurularak incelenmeli, daha sonra bakanlık danışma ve denetleme kuruluna sevk edilmeli, ondan sonra değişiklik yapılmalıdır.” Teklifi oylanarak ittifakla kabul edildi. Güzel, ikinci olarak imar uygulaması ve takaslar için meclisten ayrı bir komisyon oluşturularak konunun olgunlaştırılmasını, daha sonra mecliste incelenmesini istedi. Bu teklif de ittifakla kabul edildi. Güzel, daha sonra 8-9 nüfuslu ailelerin konut sahibi yapılması gerektiğini, Göllüce ve Hacıbaba gecekondu önleme bölgelerinde sosyal konut yaptırılması için devletten yardım istenmesini vurguladı.

Belediye meclisinin gelecek oturumu bugün saat 14’de yapılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *