ANASAYFA arrow right Ekonomi

Gün ışığından bir saat sonra mesai

Gün ışığından bir saat sonra mesai
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.41
Bakan Yıldız, gün ışığına göre mesai uygulamasıyla ilgili sözlerine açıklık getirerek, ''Tartışmaya açık bir fikir'' dedi. 

Bakan Yıldız, gün ışığına göre mesai uygulamasıyla ilgili sözlerine açıklık getirerek, ''Tartışmaya açık bir fikir'' dedi. 

Enerji verimliliği için erken mesai tartışmaya açıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gas&Power tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Türkiye Enerji Zirvesi öncesi, gazetecilerin gün ışığına göre mesaiye ilişkin sorularını yanıtladı. 
Yıldız, bazı batılı ülkelerde kendine has gün ışığı doğrultusunda mesaiye başlandığını söyledi ve şöyle devam etti:
''Bu enerji sektörü açısından ortaya koyduğumuz bir fikirdir. Ama bugün bakıyorum bazı yayın organlarında bu, alınmış bir kararmışcasına aktarılıyor. Bu doğru değil, bu toplumda tartışmaya açılacaktır. Ama ben enerji sektörü açısından ve bir kısım bilimsel çalışmalarla gün ışığının insan üzerinde oluşturduğu psikoloji açısından bakıyorum. 
Eğer sabah 5,5'da, 6'da gün ışıyorsa ve bir saat sonra mesaiye başlanabiliyorsa ben sektör olarak, enerji verimliliği açısından daha fazla faydalanacağım demektir. Bunun uygulanıp, uygulanamayacağını hep beraber görürüz, ama enerji sektörü açısından kesinlikle bu bir artıdır, bir değerdir. İnsanların da buna rahatlıkla uyabileceğini düşünüyorum, bunları kamuoyu ile paylaşmak adına söyledim.'' 


Daha çok çalışmaya ihtiyacımız var 

Cumartesi günü mesaiye ilişkin olarak da Yıldız, ''Türkiye'de daha çok çalışmaya ihtiyacımız vardır'' başlığı altında konuşulan bir konu olduğunu ifade ederek, ''ama ön plana çıkan, cumartesi mesaisi ile alakalı konu'' dedi. 
Yıldız, "Biz zaten fiili olarak cumartesi, pazarda çalışıyoruz ama buna ne kadar çok katılım olursa, o kadar daha fazla iyi olacaktır..Tartışmaya açıyoruz, kamuoyuyla paylaşıyoruz.'' şeklinde konuştu.


İnsan psikolojisi açısından iyi


n

Öte yandan, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır konuyu AA muhabirine değerlendirdi. Güne erken başlamanın insan sağlığı ve psikolojisi yönünden daha iyi olduğunu ifade eden Sır, şöyle "Gün ışığını seyretmek duygusal yönden depresyonun tedavisinde kullandığımız bir yöntemdir. Bizde ayrıca bir gariplik vardır. İlkokul çocukları güne erken başlıyor. Ama büyük insanlar mesaiye saat 09.00-10.00'da başlıyor. Daha geç başlıyor. Aslında tam tersi olması gerekiyor'' dedi.AA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *