ANASAYFA arrow right Ekonomi

İhracat Stratejisi,devlet projesi haline geldi

İhracat Stratejisi,devlet projesi haline geldi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.40
hızlı bir şekilde imzalandığını, gece yarısı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını belirtti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘2023 Türkiye İhracat Stratejisi Projesi’nin dün 7 bakan tarafından çok hızlı bir şekilde imzalandığını, gece yarısı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını belirterek, projenin “devlet projesi” haline geldiğini vurguladı.
Türkiye’de ilk defa bir sivil toplum kuruluşu projesinin “devlet projesi” haline geldiğini söyleyen Büyükekşi, “Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun. Bu Türkiye ekonomi tarihinde sivil toplum kuruluşları açısından bir dönüm noktası olmuştur” dedi. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi 19. Olağan Genel Kurulu, Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştiriliyor. Genel Kurul’a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı katıldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Olağan Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında ihracatçılara, “Sizin azminiz ve cesaretiniz Türkiye’ye döviz, katma değer ve rekabet gücü olarak geri dönüyor. Türkiye’nin son on yılda yazdığı başarı hikayesinde, sizlerin katkısı ve iradesi büyük. Başbakanımızın liderliğinde, 2023’e giden yolda büyük değişim ve dönüşümün aktörleri sizler olacaksınız. Türkiye bir katma değer toplumu olacak. Türkiye’nin büyük ihracat ailesi olarak diyoruz ki katma değer toplumunun oluşmasına katkı vermek için biz hazırız” ifadeleriyle seslendi.
Büyükekşi, dünyanın büyük bir değişim sürecinden geçtiğini vurgulayarak, bilgi teknolojileri, inovasyon ve nitelikli beşeri sermayenin, ülkelerin sahip olduğu en büyük güç haline geldiğine dikkat çekti. Dünya gündeminde, bilgi teknolojileri, nano teknoloji, bio-teknoloji, laboratuar teknolojileri, ilaç sanayi, gıda devrimi, yeşil enerji gibi alanların bulunduğunu kaydeden Büyükekşi, sözlerine şöyle devam etti: 
“21. yüzyıl ekonomisi yüksek teknoloji, inovasyon, ARGE, moda ve marka odağında gelişiyor. Dünya ülkeleri teknolojik atılımın alt yapısını kurarken, Türkiye bu süreçte yerinde sayamaz. 21. yüzyılda söz sahibi olmamız, büyük bir atılım yapmamıza bağlı. Yeni bir hamle alanı oluşturmalıyız. İşte bu amaçla bizler ‘Katma Değer Toplumu’ kavramından yola çıktık. Katma değer kavramını, toplumun tüm katmanlarına yayabilmek için kurumsal, kültürel ve teknolojik inovasyona ihtiyacımız var.” 
TİM Başkanı Büyükekşi, yeni dinamiklere ulaşmanın yolunun, yeni bir anayasadan geçtiğini vurguladı.
TİM olarak en başından itibaren yeni bir anayasanın gelişen, değişen ve dünya ülkesi olma yolunda adım adım ilerleyen Türkiye’nin, en önemli önceliklerinden birisi olduğunu vurguladıklarını ifade eden Büyükekşi, şu açıklamalarda bulundu: 
“Bu yüzden anayasa değişikliğini destekledik. Yeni Anayasa sürecine inovatif bir katkı sağlamaya karar verdik. TİM olarak, anayasaya ekonomi gözlüğümüzle baktık. Daha önce kimsenin üzerinde durmadığı, Anayasa ile ekonomi arasındaki bağlantıyı kurmaya gayret ettik.”AA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *