Gaziantep’te bireysel silahlanmanın önüne geçilmeli ve uyuşturucunun bitirilmeli
İnsanların psikolojisinin bozuk olduğuna sözlerine ekleyen Bozgeyik, “Günümüzde kardeş kardeşle bile geçinemiyor. Sudan sebeplerden dolayı insanlar birbirine silah çeker duruma geldi. O nedenle Gaziantep’te bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi ve uyuşturucunun bitirilmesi lazım” dedi.
Ülke ekonomisi vatandaşı kıpırdatmayacak noktaya doğru götürüyor
“Genel seçimlerden önceki ekonomi ile şimdiki ekonomi aynı değil” tespitini yapan Bozgeyik, “Genel seçimler sonrasında A’dan Z’ye her şeye fahiş şekilde zamlar geldi. Akaryakıta zam geldiğinde tükettiğimiz tüm ürünlere de aynı zamanda zam geliyor. Zaten gıda enflasyonu ciddi oranda arttı. Yaz dönemine ait sebze ve meyvelerin fiyatı düşük olması gerekirken aksine çok yüksek. Dolayısıyla ülke ekonomisi vatandaşı kıpırdatmayacak noktaya doğru götürüyor” açıklamasını yaptı.
Tarım arazileri imara açılmamalı
Tarım arazilerinin imara açılmaması gerektiğini vurgulayan Bozgeyik, “Tarım alanlarının imara ve yapılaşmaya açılması çarpık yapılaşmanın artması anlamına geliyor. Deprem bir doğa olayı. Dolayısıyla fay hattı üzerinde bulunan Nurdağı ve İslahiye bir deprem bölgesi. İmar planlamasının buna göre yapılması gerekiyor” diye konuştu.
Bizde imar planları daha çok ranta yönelik yapılıyor
Şehirleşme açısından imar planlamaları yapılırken vatandaşın can güvenliğinin ön planda tutulması gerektiğini sözlerine ekleyen Bozgeyik, “Bizde imar planları daha çok ranta yönelik yapılıyor. Dolayısıyla tarım arazilerinin depremden kaynaklı imara açılması bir plansızlığın sonucu. Çünkü bu ülkenin tarım ve mera alanlarına ihtiyacı var. Meraların imara açılması hayvancılığımızı tarım alanlarının ise imara açılması gıda enflasyonunu tetikleyecek. O nedenle şehri yönetenler her şeyi düşünerek hareket etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Ülkemiz tarımda kendine yetebilen bir ülke konumuna gelmeli
Tarım alanlarının imara açılması ile birlikte gıda üretiminde azalmalar meydana geleceğini sözlerine ekleyen Başkan Bozgeyik, “Tarım alanlarının imara açılması buğday, hayvan, süt ithalatı demek. Türkiye her şeyi yurt dışından ithal ederse ilerleyen zamanlarda insanımızın karnını nasıl doyuracağız? O yüzden ülkemiz tarımda kendine yetebilen bir ülke konumuna gelmeli. Bunun da yolu planlı tarımsal üretimden geçiyor. Ukrayna-Rusya savaşında insanlar açlıkla karşı karşıya kalacak noktaya geldi. O nedenle tarım iktidarların kendi siyasal anlayışlarına bırakılmayacak kadar önemli bir sektör” vurgusu yaptı.