ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep, ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okuma Oranlarının Artırılması Projesi’ (KEP II) kapsamına dahil edild

Gaziantep, ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okuma Oranlarının Artırılması Projesi’ (KEP II) kapsamına dahil edild
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.45
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.45
Hedef; tüm kız çocuklarını okula geri kazandırmak
Hedef; tüm kız çocuklarını
okula geri kazandırmak
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başakanı Fatma Şahin tarafından başlatılan, 25 Ekim 2015 tarihinde Proje tanıtım toplantısının açılışını Cumhurbaşkınımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı uluslararası boyut kazanan ve başarıyla yürütülen Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve UNICEF tarafından yürütülmekte olan “Gelin Etmeyin, Okula Gönderin” projesine destekler mahiyette,özellikle ilimizdeki kız çocukların okullaştırılması ile ilgili olarak başlatılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
Kız çocuklarının eğitimlerini
sürdürebilmelerini sağlamak
Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı liderliğinde yürütülen, ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okuma Oranlarının Artırılması Projesi’ (KEP II) kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 14 pilot kente Gaziantep de dahil edildi. ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi’ (KEP I) in devamı niteliğinde olan projenin öncelikli amacı; okula kaydı yapılan ancak çeşitli sebeplerden dolayı devam edemeyen, özellikle kız çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak.

2015 senesinin Mart ayında başlayan KEP II projesinde; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van illerinde verilen eğitimler ve aile ziyaretleri ile bugüne kadar onbinlerce kişiye ulaşıldı. Daha çok çocuğun daha kaliteli bir eğitim alabilmesi amacıyla, KEP II projesi kapsamında eğitimciler eğitilmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda; özellikle kız çocuklarının eğitiminde engellerin üstesinde gelme okullaşma oranlarının arttırılmasına yönelik kapasite arttırma eğitimleri kapsamında, Yeni atanan öğretmenlere, Eğitim alanında faaliyet gösteren kurumların(ÇATOM, RAM, MEM, HEM)Personellerine, yatılı ve pansiyonlu okullar öğretmen ve idarecilerine, Bölgedeki aktörlerin(Emniyet, Sağlık Çalışanları, Din Görevlileri, yerel basın mensupları ve yerel STK lar)ın yer alacağı gruplara farklı konularda eğitimler verilecek.

Gaziantep’te ilk eğitim toplantısı 28-29-30 Aralık 2016 tarihinde başlamıştı.200 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya, başta rehber öğretmenler olmak üzere farklı okullardan eğitimciler katılmıştı. Mesleki, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ana başlığı altında toplanan eğitimlerde; aktif öğrenme süreçleri, müfredat dışı faaliyetler, öğrencilerin okula bağlılığının artırılması, rehberlik hizmetlerinin geliştirilmesi konuları üzerinde duruluyor.İki gün süren eğitimin üçüncü gününe veliler de dahil edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katıldığı toplantıda velilere, ‘Okula Devamın Önemi ve Gerekliliği’ anlatıldı.

Proje kapsamında,2017 Nisan ayına kadar devam edecek eğitimler ve ev ziyaretleri sonucunda projede hedef; İlimizde Okulla buluşamamış veya okuldan herhangi bir sebeple ayrılmış olan tüm kız çocuklarını okula geri kazandırmak.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *