Öztürkmen, “Günlerdir Gaziantep’te vatandaşlarımız devlet hastanelerinde acil servislerde yer bulamadıklarından yakınıyor. Vatandaşlarımız hastalarını özel hastanelere götürmek zorunda kaldıklarını, özel hastanelerin ücretlerinin ise çok yüksek olduğunu ve ücretlerini karşılayamadıklarını dile getiriyorlar. Gaziantep devlet hastanelerinde hem acil servislerde yer yok hem de acil servislerde kullanılması gereken ilaçlar bulunmuyor. Gaziantep’in bu sorunu görünmezden geliniyor” dedi.
Vali konusunda bir anlaşmazlık var
Öztürkmen, “Vali konusunda bir anlaşmazlık olduğunu duyuyoruz. Parti içerisinde güçler çekişmesi var. Herkes kendisine yakın kişiyi getirmek istiyor. Bu konu da da herhangi bir uzlaşma sağlanmış değil” açıklamasında bulundu.
Çiftçi, “Buğdayımı biçtim ama
satabileceğim TMO bulamıyorum” diyor
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bazı bölgelerde çiftçilerden buğday alımı yapmadığını iddia eden Öztürkmen, “Son zamanlarda gerek barak bölgesinde gerek İslahiye ve Nurdağı bölgesinde buğday ve arpa üreticileri taban ücreti açıklanmasına rağmen TMO’nun alım yapmadığını iddiaları var. İslahiye’den bir çiftçimiz bana gönderdiği mesajda, ‘Buğdayımı biçtim ama satabileceğim TMO bulamıyorum. Tüccara satmak istediğimizde ise 5,5-6 lira fiyat veriyor. Malımızla rezil olmuşuz’ diyor” dedi. Bu da vatandaşın tüccarın insafına bırakıldığını gösteriyor” açıklamasında bulundu.
Deprem konutların maliyetinin yüzde 40'nın depremzede vatandaş tarafından ödeneceğinin belirtilmesine rağmen konut maliyetlerinin yüzde 100’nün vatandaş tarafından ödeneceği iddiasında bulunan Öztürkmen, “Yapılan deprem konutların yüzde 60’nın devlet tarafından karşılanacağı, yüzde 40’nın ise uzun vadeli taksitlerle vatandaşlar tarafından ödeneceği söylenmiş olmasına rağmen kaymakamlığa konutların tamamının ücretinin vatandaşlar tarafından ödeneceği söylenmiş. Yaklaşık 2 milyon TL’yi bulacağı iddia edilen konut bedellerini nasıl ödenecek” dedi. Haber Merkezi