ANASAYFA arrow right Güncel

Gelişmek isteyen bir ülkenin yapacağı en önemli iş bilgiye önem vermek ve bilimin ışığında ilerlemektir

Gelişmek isteyen bir ülkenin yapacağı en önemli iş bilgiye önem vermek ve bilimin ışığında ilerlemektir
YAYINLAMA: 05 Haziran 2023 / 19.25
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2023 / 19.26
GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, dünyada ve Türkiye’de sanayi devrimi sonrası gerçekleşen sanayileşme yarışının günümüzde halen devam ettiğini söylerken “Bilgi çağında bulunduğumuz günümüzde, gelişmek isteyen bir ülkenin yapacağı en önemli iş bilgiye önem vermek ve bilimin ışığında ilerlemektir” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan programların Öğretim Elemanları ve ilgili sektörden en az iki kişi olmak üzere danışma kurulları oluşturularak, GAÜN Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde Danışma Kurulları çalıştayı düzenlendi.

Sektörlerin beklentileri öğreniliyor

Trimester sistemiyle Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve bu özelliğiyle Türkiye’de ilk olan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet sonrası istihdamının kolaylaştırılması amacıyla gerçekleştirilen çalıştayda sektörlerin beklentileri ve mevcut eğitim öğretim müfredatı gözden geçirilerek öğrencilerin daha nitelikli yetişebilmeleri için ne tür eğitim ve sertifika programlarının yapılması gerektiği üzerine bilgi alış-verişinde bulunuldu.

Bilimin ilerlemesi için gerekli Ar-Ge faaliyetleri yürütmek ve nitelikli insan gücünü doğru şekilde kullanabilmek oldukça önemlidir. Nüfus yoğunluğunun çok olmanın önemini yitirdiği günümüzde nicelik ve nitelik sahibi insan gücü olmanın önemi ortaya çıkmaktadır. Nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve geliştirmek için teorik bilgiler kadar pratik eğitimler de verilmelidir. Bu noktada araştırma, geliştirme ve bilgi üretiminin ana kaynağı olan Üniversiteler yenilikçi bilimin ve nitelikli iş gücünün üreticisi olurken endüstri de yeni teknolojilerin ve ekonomik büyümenin yaratıcıları olmuştur. Dolayısıyla üniversite-sanayi birlikteliği birbirine tamamlayıcı kültürlerdir. Bu iki kültürün, aynı yerel ve bölgesel hedeflere eş zamanlı olarak odaklanabilmeleri ülkemizin kalkınması için önemlidir.  Bu bağlamda Üniversitenin eğitim programları sanayinin ihtiyaçlarına dönük olarak yönlendirilmeli ve üniversite öğrencileri eğitimlerinin belirli bir zamanını sanayide geçirmeli, eğitimden aldığı bilgiyi işletmeye,  işletmeden aldığı bilgiyi eğitme götürmelidir. Bu döngü globalleşen ve modernleşen dünyada ulusların rekabetçiliği için kritik rol oynamaktadır. Dolayısıyla Nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve geliştirmek için teorik bilgiler kadar pratik eğitimler son derece önemlidir.”

Prof. Dr. Bozkurt konuşmasının sonunda GAÜN Meslek Yüksekokulu’nda iş yeri eğitimi uygulanmakta olduğunu ifade ederek katılımlarından dolayı sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *