ANASAYFA arrow right Güncel

Gençlerimize iş garantili meslek sahibi olabilme imkânı sunacağız

Gençlerimize iş garantili meslek sahibi olabilme imkânı sunacağız
YAYINLAMA: 05 Haziran 2023 / 21.43
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2023 / 21.44
Ayakkabı üretiminde ve ihracatında İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alan Gaziantep’te Türkiye’nin ikinci, Anadolu’nun ise ilk Ayakkabı Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi inşaatı devam ediyor

Gaziantep Valiliği'nin yürüttüğü “100’üncü Yılda 100 Hayırsever Kampanyası" kapsamında 2021 yılında Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever Mehmet Ali Urgan ile Ahmet Ergün Ciğerli arasında imzalanan ile protokol çerçevesinde Şehitkamil ilçesi Umut Mahallesi'nde yapımı süren 24 derslikli ve yüzlerce öğrencinin eğitim göreceği Ayakkabı Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi inşaatı yükseliyor.

Lisemiz Eylül ayında eğitime başlayacak

Gaziantep Valisi Davut Gül, Ayakkabı Anadolu Teknik Meslek Lisesi inşaatını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında Vali Gül’e bilgi veren Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Emin İnce, “Gaziantep, ayakkabı ve terlik üretiminde Türkiye’nin ikinci büyük merkezi olarak inşa edilen ve iş gücünü en iyi şekilde yetiştireceğimiz lisemiz Eylül ayında eğitime başlayacak” müjdesini verdi.

Okul sayesinde sektörün ara eleman ihtiyacı ortadan kalkacak

İnce, “Gaziantep Ayakkabıcılar Odası olarak, okulumuzu tercih eden öğrencilere eğitim bursunun yanı sıra servis ve yemek bursu gibi imkanlar verilecek. Okul sayesinde sektörün ara eleman ihtiyacı ortadan kalkacak. Gençlerimize iş garantili ve meslek sahibi olabilme imkânı sunacağız” dedi.
Ayakkabı sektörü insan odaklı çalışan ve istihdama en fazla katkı sağlayan sektörlerden birisi

10’uncu sınıfta kalfalık, 11’inci sınıfta ustalık ve 12’nci sınıfta da usta-öğreticilik belgesi verileceğini kaydeden İnce, “Mezunlarımız devletin sunduğu teşviklerden yararlanabilecek. Okulumuzda ayakkabı, saraciye ve tasarım olmak üzere 3 farklı branşta eğitim verilecek. Ayakkabı ve saraciye, dünyada hızla gelişen, her zaman pazar payını arttıran ve rekabet koşulları ağırlaşan bir sektör. Dolayısıyla ayakkabı sektörü insan odaklı çalışan ve istihdama en fazla katkı sağlayan sektörlerden birisi. Sektörün kalifiyeli, eğitimli iş gücüne ve geleceğin markalarına ihtiyacı her zaman var. O yüzden okulumuz alanında bir numara olacak” açıklamasında bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılında da 9,10,11 ve 12’inci sınıflarda öğrenci alımları yapacağız

“Okulumuzun serüveni 300 ayakkabıcının milli eğitime bağışlaması sonucunda başlıyor” diyen İnce, “Göreve geldikten sonra bu arsa konusunda Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bilgi verdik. Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan “100’üncü Yılda 100 Hayırsever Kampanyası" çerçevesinde Ayakkabıcı Mehmet Ali Urgan babası adına 24 derslikli Türkiye’nin ikinci Anadolu’nun ilk Ayakkabı Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi’nin temeli atıldı. Yeni eğitim öğretim yılında da 9,10,11 ve 12’inci sınıflarda öğrenci alımları yapacağız” ifadelerini kullandı.

İnce, “Okulumuz sayesinde ara eleman yetişmesi ve geleceğin markalarının Gaziantep’ten çıkması, sektörün her daim genç ve yetenekli kadrolarla beslenmesiyle büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Ortaokul sonrası 4 yıllık örgün eğitim sınıflarımızda üniversite sınavında çıkan tüm derslerin eğitimini alabilme imkânı sunuyoruz. Öğrencilerimize 4 yıllık eğitim sonunda meslek lisesi diploması veriyoruz” hatırlatmasını yaptı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *