Şehir Hastanesi’nde Mikrocerrahi Başarı, Adımlar Yeniden Özgürleşiyor; 8 Yaşındaki Hasta Yeniden Yürüyüp Koşabiliyor
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, 8 yaşındaki bir hastanın ayak başparmağındaki ileri derecede hareket kısıtlılığı giderildi.
İki yıl önce geçirdiği trafik kazasına bağlı ayak travması nedeniyle başparmağını tamamen hareket ettiremeyen ve ayakkabı giymekte zorlanan hasta, Gaziantep Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan değerlendirmelerin ardından Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nden Op. Dr. Hüseyin Demir, Op. Dr. Ahmet Coşar ve El Cerrahisi Op. Dr. Bülent Kılıç tarafından ileri düzey bir mikrocerrahi operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonda, hastanın kasık bölgesinden alınan serbest doku (SCIP flep), mikrocerrahi yöntemlerle ayağa nakledildi. Başarılı geçen operasyon sayesinde hastanın ayak başparmağındaki hareket kısıtlılığı giderildi.
Op. Dr. Ahmet Coşar, “Hastamız bize geldiğinde ne rahat ayakkabı giyebiliyor ne de koşup oynayabiliyordu. Gerçekleştirdiğimiz kompleks operasyonla hastamızın yeniden yürüyebilmesini, hatta koşup spor yapabilmesini sağladık. Kasıktan aldığımız ince dokuyu mikrocerrahi yöntemle ayağa naklettik. Hastanemizin güçlü altyapısı sayesinde bu tür ileri cerrahi işlemleri başarıyla uygulayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Başhekim Prof. Dr. Ahmet Uluşan ise ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür ederek, “Bölgemize ve şehrimize bu tür mikrocerrahi ve ileri cerrahi hizmetleri sunmak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır” dedi.
Sağlığına kavuşan küçük hasta ise yaşadığı süreci, “Yürümekte zorlanıyordum, okulda teneffüslere bile çıkamıyordum. Şimdi çok mutluyum; koşabiliyorum, top oynayabiliyorum” sözleriyle anlattı.
Modern cerrahi tekniklerle gerçekleştirilen operasyonun ardından hastanın günlük yaşamına rahatlıkla devam edebileceği, ayakkabı giyebileceği ve spor aktivitelerine katılabileceği belirtildi. Haber Merkezi
YAYINLAMA: 21 Nisan 2026 / 19.15
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2026 / 19.15
İlginizi Çekebilir
İnternet bağımlılığı arttıkça zorbalık riski yükseliyor
#Güncel / 22 Nisan 2026
Bölge zengin bir "hafıza alanı”
#Güncel / 22 Nisan 2026
Bu zorlu süreçte reel sektörü destekleyecek adımlar çok kıymetli
#Güncel / 22 Nisan 2026
Araç bedelinin 2 milyon 873 bin 900 TL’nin altında olması gerekiyor
#Güncel / 22 Nisan 2026
Babalık izni 10 güne çıkarıldı
#Güncel / 22 Nisan 2026
Rekor tereyağı üretimine rağmen ithalat kararı alındı
#Güncel / 22 Nisan 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
