ANASAYFA arrow right Güncel

Her gün yaşanan kadın cinayetleri iktidar tarafından normalleştirildi

Her gün yaşanan kadın cinayetleri iktidar tarafından normalleştirildi
YAYINLAMA: 04 Eylül 2024 / 22.25
GÜNCELLEME: 04 Eylül 2024 / 22.25

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi, AKP iktidarının yargı sistemini toplumsal muhalefeti susturmak, iktidarlarını güçlendirmek için araç olarak kullandığının altını çizdi: “Yıllarca süren dava süreçleri yargı emekçilerinin çalışma hayatını kâbusa çevirmiş durumda” denildi

Şube Başkanı İsmet Karatay, ‘’Yargı yılı açılışlarının saraylarda yapıldığı bu süreçte yargı adaletsizliği derinleşerek devam etmekte, yurttaşlarımızın hak, hukuk, adalet talebi için adına saray denilen adliyelere başvuruları her geçen gün artarak devam ediyor. Bir yandan yargı hizmetlerine ulaşmanın ekonomik bedelinin artması, bir yandan yıllarca süren dava süreçleri yurttaşlarımızın bu yargı sisteminden beklentilerini zayıflatmaya devam ediyor’’ dedi.
Mahkemelerde bulunamayan adalet sosyal medyada örgütlenerek aranılıyor
İktidar, Anayasal hakların kullanılmasını bile keyfi olarak engellemeye çalıştığını ifade eden Karatay, ‘’Milletvekillerinin tutuklanması, Anayasanın amir hükmüne rağmen anayasa mahkemesinin kararlarının uygulanmaması, cezasızlık nedeniyle kadın cinayetlerinin 20 yılı aşan AKP iktidarında her yıl artarak devam etmesi, kadın cinayetlerinin bu kadar arttığı bir dönemde İstanbul Sözleşmesi’nden bir imza ile çekilinmiş ve bu ülkede nerdeyse her gün yaşanan kadın cinayetleri iktidar tarafından normalleştirildi’’ şeklinde konuştu.

Kara para aklayanlar, uyuşturucu baronları, suç örgütü liderleri tahliye ediliyor

Karatay, ‘’Mahkemelerde bulunamayan adaletin sosyal medyada örgütlenerek aranması gibi garabetlerin yaşandığı bir ortamda, iktidarı birkaç cümleyle eleştirenler tutuklanırken, kara para aklayanlar, uyuşturucu baronları, suç örgütü liderleri, kadın cinayeti işleyenler vb. hukuka, akla, akla, mantığa ve vicdanlara sığmayan gerekçelerle tahliye ediliyor’’ eleştirisini yaptı.
Adalet Bakanlığı’nın bir an önce sorunu çözmesi gerekiyor
15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi sonrasında sorgusuz sualsiz bir şekilde aş ve işlerinden edilen on binlerce kamu emekçisi haklarını hukuk önünde aramaya başladığını ancak yargıda yaşanan gecikme nedeniyle ağır mağduriyetin yaşamaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Karatay, ‘’Darbe girişiminden bugüne 8 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala davaları devam etmekte olup, bu davaların ne kadar süreceği de belli değildir. KHK davalarına bakmak üzere Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde üç mahkeme görevlendirilmiş olup, 4 yıla yakın zamandır bu mahkemelerde bekleyen dosyalar bulunuyor. Adalet Bakanlığı’nın bir an önce bu sorunu çözüme kavuşturması gerekiyor’’ açıklamasında bulundu.
Yıllarca süren dava süreçleri yargı emekçilerinin çalışma hayatını kâbusa çevirmiş durumda
Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı İsmet Karatay, konuşmasını şöyle sonlandırdı: ‘’Yargı sisteminin bağımsızlığını kaybetmesi, periyodik olarak çıkarılan yargı paketleri dava sayılarındaki artış ve yıllarca süren dava süreçleri yargı emekçilerinin çalışma hayatını kâbusa çevirmiş durumda. Bir yandan iş yükü, bir yandan mobbing, bir yanda keyfi olarak açılan soruşturmalar, bir yandan mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaya zorlanan yargı emekçilerinin sürekli olarak açıklanan yargı paketlerinde ekonomik, özlük ve sosyal haklarının düzeltilmemesi yetkili olan sendikaların bu durum karşısında sessiz kalmaları yargı emekçilerinin üvey evlat muamelesi görmesine neden oluyor.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *