ANASAYFA arrow right Güncel

İhracatçının bürokrasiyle ilgili yaşadığı sorunlar acilen ortadan kaldırılmalıdır

İhracatçının bürokrasiyle ilgili yaşadığı sorunlar acilen ortadan kaldırılmalıdır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla gerçekleştiren TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında
Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla gerçekleştiren TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi yönündeki çalışmalara devam ettiklerini belirterek, Mart ayında ihracat rakamlarındaki artışın önümüzdeki süreçte de devam edeceğine inandıklarını ifade etti.
Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) tarafından organize edilen ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile beraberindeki heyetin de katıldığı TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulunda ihracatçıların sorunları ve 2023 hedefiyle ilgili yürütülen çalışmalar değerlendirildi. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz katıldığı toplantıda GAİB’in yürüttüğü çalışmalar ve bölge ihracatı hakkında bilgiler verdi. Çıkmaz, "2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi için AR-GE ve İnovasyon kavramlarının gerek üreticiler gerekse ihracatçılar tarafından büyük bir kararlılıkla ele alınması gerekir. Yatırımların da buna göre yapılarak katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi lazımdır" dedi.

Çıkmaz ihracatçının bürokrasiyle ilgili yaşadığı sorunların da acilen ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayarak sorunları dile getirdi. Başkan Çıkmaz’ı tebrik eden Maliye Bakanı Naci Ağbal belirtilen sorunların çözümü için ilgili brokarlara gerekli talimatları verdiklerini, yeni düzenlemelerle ihracatçıların önünü açacaklarını ifade etti.
TİM tarafından düzenlenen toplantıya 26 ihracatçı sektörü adına katılan başkanlar gerek bölgeleri gerekse ihracatçıların yaşadığı sorunları masaya yatırarak çözüm önerilerini de sıraladı.



“İhracatı artırmak için farklı pazarlara ağırlık vermeliyiz”
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, ihracatı artırmak için farklı pazarlara ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Bartık, Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana’nın ziyaretinde yaptığı konuşmada, ticaretin sınır tanımadığını ve Gaziantepli işadamlarının dünyanın farklı ülkeleriyle ticaret yaptığını belirtti.
Türkiye ve Endonezya arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün arttığını hatırlatan Bartık, bu ilişkilerin daha da artırılması gerektiğini ifade etti. Endonezya ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Bartık, “Endonezya’yı kardeş ülke olarak görüyoruz. Bu anlamda ticari ilişkilerin de üst seviyede olmasını istiyoruz. Endonezyalı işadamlarını şehrimize bekliyoruz” dedi.
Gaziantep’in halı, makarna, çikolata, tekstil, ayakkabı ve ıslak mendil hammaddesinde iyi olduğunu anlatan Bartık, “İhracatı artırmak için farklı pazarlara ağırlık vermemiz gerekiyor. Endonezya ile ticari ilişkilerimiz artışa geçti. 2015’in ilk iki ayında 637 bin dolar ihracat yaptığımız Endonezya’ya bu yılın aynı döneminde 2 milyon 673 bin dolarlık ihracat yaptık. Bu ülkeye ihracatımız yüzde 319 arttı. İhracatın daha iyi seviyelere çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana da Endonezya ile Gaziantep’in ekonomik ilişkilerini artırmak istediklerini belirtti.
Gaziantep’e, hem ticaret hem de yatırım için fikir alışverişine geldiklerini anlatan Wardana, ticari ilişkilerin üst seviyelere çıkarılması için bu ziyaretleri önemsediğini kaydetti.
Bartık, ziyaret anısına Büyükelçi Wardana’ya bakır işlemeli kahve takımı hediye etti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *