ANASAYFA arrow right Güncel

Tramvay hatları trafiğe engel teşkil ediyor

Tramvay hatları trafiğe engel teşkil ediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.03
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.03
Taksiciler, koordinasyonsuz yapılan çalışmalardan ve tramvay hatlarının trafiği olumsuz etkilemesinden yakınıyor

Taksiciler, koordinasyonsuz yapılan çalışmalardan ve tramvay hatlarının trafiği olumsuz etkilemesinden yakınıyor

Taksicilerin, koordinesiz yapılan altyapı çalışmasından ve kent trafiğinden dertli. Taksici İmam Besleme, “Belediye ne zaman bir yerde alt-yapı çalışması yapsa trafik olumsuz etkileniyor. Bundan önce Karagöz Caddesi’nde çalışma yapıldı bu yüzden oraya giremedik. Çoğu zaman aynı cadde iki-üç defa alt-yapı çalışmasına maruz kalıyor. Oysa tek seferlik sağlam bir çalışma yapılsa hem ekonomik hem de trafik açısından verimli olur. Alt ve üst geçitlerin yapılmasına hız verilmeli” dedi.
Gaziantep’in en eski duraklarından olan ve bir çok önemli aile ve kuruluşa hizmet veren Öz Bulvar Taksi durağı sürücülerinden İmam Besleme gazetemize konuştu. İnsanların gereksiz yere zile basmalarından ve trafiğin yoğunluğundan şikayetçi olan İmam Besleme, “Trafiğin çok yoğun olması bizi olumsuz etkiliyor. Özellikle son yılda yapılan tramvay hatları gidiş-gelişlerimize engel teşkil ediyor. Trafiğin yoğun olduğu caddeler var. İnönü Caddesi, Grand Kavşağı, Cumhuriyet, Hürriyet, Küçük Sigorta Civarı ve özellikle belediyenin alt yapı çalışmaları yaptığı yerler çok zamanımızı alıyor” diye konuştu.

Gereksiz yere zile basanlar oluyor
Besleme, “Müşterimizin olduğu yerde bize ulaşması için bulunduğumuz mıntıkaların değişik yerlerine zil koymuşuz. İnsanlar bu zile bastıklarında biz hemen oraya gideriz. Ancak başta çocuklar olmak üzere bir çok insan gereksiz yere bu zillere basıyor. Onlar zile bastığında bulunduğumuz yerden oraya kadar gidiyoruz. Bu da boşuna masraf oluyor bize. Çoğu zaman gerçek müşteri bizi çağırıyor, o zaman da biz tereddütte kalıyoruz” diye şikayetçi oldu.
Her durakta 10-20 arası taksi var
“Benzinin litresi 5 lira civarında. Önceden belirli duraklar vardı. Ancak şuan bir sürü durak var. Bu da taksici camiasını olumsuz etkiliyor” diyen İmam Besleme, “Her açılan durak biz eskileri olumsuz etkiliyor, çünkü yerimiz daralıyor. Bu zaman zaman istenmeyen durumlara neden oluyor. Bunun daha düzenli olması lazım. 50’nin üzerinde durak var. Her durakta 10-20 arası taksi var. Müşteri yoğunluğunun olduğu yerlerde duraklarda daha fazla taksi olabiliyor. Örneğin Otogar’da ya da Havaalanında 50’ye yakın taksi olabiliyor. Duraklarda kota var. Her isteyen istediği durağa giremiyor. O durağa girmenin bir bedeli var. Her durakta fiyat değişiyor. Gaziantep’te ortalama bir durağa girmenin bedeli 50 bin ile 100 bin arasında değişiyor” dedi.
Taksi 10 lira otobüs 8 lira
Benzine 4 kuruş indirim geldiğini, ancak ertesi gün tekrar zam geldiğinden yakınan Besleme, “Devlet kontrolünde olmadığı için sürekli fiyat artışı olabiliyor. Müşteri bundan olumsuz etkiliyor. Benzinci ile müşteri ile sürekli biz muhatap oluyoruz. Türkiye genelinde taksi-metre açılış fiyatı 2.750 liradır. Bazı şehirlere göre bu değişebiliyor. Ancak Gaziantep’te açılış 2.750 liradır. 4 kişilik bir alieyi Binevler’e götürmemiz 10 TL tutar. Ancak bu aile otobüsle gitse 8 TL’ tutar. İnsanlar artık konforu ve kaliteyi düşünüp öyle hareket etmeli. Aileler otobüse bineceğine taksi ile seyahat yapabilmeli. Arada çok büyük bir fiyat farkı yok. Biz istediği yerden alıp evinin önüne kadar bırakıyoruz. Otobüslerdeki sıkışıklık ve rahatsızlık düşünüldüğünde taksi daha cazip olmalı” şeklinde açıklamada bulundu. Cihan Ölmez



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *