ANASAYFA arrow right Güncel

Uyuşturucu, toplumsal sağlık ve güvenlik sorunu

Uyuşturucu, toplumsal sağlık ve güvenlik sorunu
YAYINLAMA: 05 Aralık 2023 / 23.00
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2023 / 23.05

Anka Türk Birliği Uyuşturucu İle Mücadele Başkanı Mustafa Geçer, “Uyuşturucu madde suçları ve uyuşturucu maddeler sorunu genç nesilleri tehdit eden toplumların geleceğine dair kalıcı zararlar veren toplumsal bir sağlık sorunu olduğu gibi aynı zamanda ciddi bir güvenlik sorunu” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu sorunu sadece bir kişinin sorunu olarak görülmemeli

Uyuşturucu sorununu sadece bir kişinin sorunu olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Geçer, “Uyuşturucu sorununa el birliği ile dur dememiz gerekiyor. Bizde Anka Türk Birliği Olarak ölümün denemesi ya da provası olmaz diyerek, uyuşturucu arzını önlemek ve gençlerimizin kullanımını engellemekte ve gençlerimizi Türkiye'nin istiklaline kendi benliğine ve milli geleneklerine düşman olan tüm unsurlarla mücadele etme lüzumunu öğretmekte kararlıyız” ifadelerine yer verdi.

Madde bağımlılığı çocuk ve genç nesilleri tehdit ediyor

Uyuşturucu ve madde bağımlılığının günümüz toplumlarının kalıcı geleceği olarak görülen, çocuk ve genç nesiller açısından tehdit oluşturan en önemli problemlerden birisi olduğuna dikkat çeken Geçer, “Küçük yaşta bir kanser misali çocukların ve gençlerin hayatına girerek, beyinlerini yıkayarak, hem kullanmak hem de bu zehri yaymak için doğrudan yapılan en dehşet verici planlar ortaya çıkıyor. Özellikle bu zehrin yayılımı, yetişkin bireylerden daha çok genç ve çocuk yaş gruplarına eğilimlerinin en büyük sebebi ise daha öğrenme yaş grubunda ki bireylerin, beyinlerine asimile edebilmeleri ve erişilebilme olasılıkları daha fazla olduğundan artık bu gibi zehirlerin ulaşılabilme yaş grubu giderek tehlikeli bir şekilde düşmeye başladı” tespitini yaptı.

Madde bağımlılığı bireysel ve toplumsal birçok sorunu beraberinde getiriyor

Başkan Geçer, “Günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında yer alan çeşitlenerek çoğalan yeni nesil sentetik uyuşturucu maddeler ile kurulan ilişkiler sonrasında gelişen uyuşturucu madde bağımlılığı bireysel ve toplumsal birçok sorunu beraberinde getiriyor. Uyuşturucu madde kullanımına bağlı ortaya çıkan zararlar, sadece kullanıcı birey ile sınırlı sağlık sorunlarından ibaret olmayıp, sağlığa verdiği zararların yanı sıra çoğu zaman bireyin ailesine içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyabilmekte; hukuki sosyal, ekonomik sorunları da beraberinde getiriyor” açıklamasını yaptı.

Uyuşturucu kullanımı son yıllarda hızla arttı

Anka Türk Birliği Uyuşturucu İle Mücadele Başkanı Mustafa Geçer, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Bir kereden bir şey olmaz” demekle başlayan, ilmek ilmek bütün bedeni ele geçiren, sonra duygusal daha sonra ruhsal çöküntü yaşatan, hayatın en büyük taciri olan, tabir-i caizse insanın bütün dünyasını alt üst eden en büyük pişmanlık. Aklı ve iradeyi kullanamaz hale getiren, bir nevi köleleştiren, maddi manevi sömüren, düşünce ve davranış sistemini mahveden ölümlü tuzak. Belki çok fazla duyduğumuz hem de bin bir çeşit isimle karşımıza çıkan bu zehirli maddeler, son yıllarda hızla artan bu zehirli madde kullanımı, sosyal katmanlarda farklı şekillerde var olarak aileleri ülkeleri derinden yaralayan, ırk ve etnik farklılık ayırmadan halkın yüzleşmek durumunda kaldığı bir halk sağlığı problemi haline geldi.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *