ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

40 Bin kayıp

40 Bin kayıp
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Kayıp otobüsü kentimize geldi.. Yakınları Kaybolmuş Aileler Demeği Başkanı İsmet Özbilici,
Kayıp otobüsü kentimize geldi.. Yakınları Kaybolmuş Aileler Demeği Başkanı İsmet Özbilici, Türkiye de şu anda 40 bin kişinin kayıp olduğunu ve dünyada bu kadar insanın kaybolduğu başka ülke bulunmadığını ifade etti
Üzerinde kaybolan inanların fotoğrafları bulunan otobüsle Türkiye’yi dolaşan ve küçük de olsa bir umutla yakınlarını bulmayı hayal eden Yakınları Kaybolmuş Aileler Derneği üyeleri dün akşam şehrimize geldi. Yakınlarını otobüsle arayanlar geceleri aracın içerisinde yatıyorlar. Derneğin şuanda üye sayısı 2000.

“Her yıl 5 bin kişi kayboluyor”
İnsanların durdukları yerde kaybolmalarına akıl sır erdiremeyeceklerini ifade eden Yakınları Kaybolmuş Aileler Derneği Başkanı Özbilici “Ülkemizde insanlar birden ortadan kayboluyor. için, nasıl kayboluyor bunu anlamıyoruz. Herhalde bu kadar insanın kayıp olduğu başka bir ülke yok. Her yıl 5 bin insanı kayboluyor” dedi.

“Sivil toplum örgütünce ihtiyaç var”
Kayıpların önlenmesi için toplum olarak herkese görev düştüğünü belirten Yakınları Kayıp Aileler Derneği Başkanı İsmet Bilici, “İl il dolaşarak kaybolan insanları arıyoruz ve insanları bu konuya duyarlı olmaya çağırıyoruz. Sonuçta kaybolanlar insan. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Bir gün sizlerin de bir yakını aniden ortadan kaybolabilir. Kayıp insanların sayısının azalması için sivil toplum örgütlenmelerine ihtiyaç var. Bu amaçla kurulan derneğimizin 2 bin kadar üyesi bulunuyor” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *