ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

35 Bin konutluk proje hazır

35 Bin konutluk proje hazır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Gaziantep’te 35 bin konutluk, Kızılhisar- Serince Toplu Konut Projesi uygulamaya konuluyor.
Gaziantep’te 35 bin konutluk, Kızılhisar- Serince Toplu Konut Projesi uygulamaya konuluyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, kente 10 kilometre uzaklıkta Kızılhisar Köyü’nün güneyinde, 10 milyon metrekare alan üzerine planlanan projenin belediyenin denetim ve önderliğinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Proje tamamlandığında, 35 bin konutun bulunduğu ve 160 bin nüfusa sahip yeni bir kent oluşacağını belirten Doğan şöyle konuştu:

“Ülkenin ortalamasının iki katına varan nüfus artışıyla, nüfusuna her yıl orta büyüklükte bir ilçe nüfusunun eklendiği, gelişmiş sanayi ve hizmet sektörü ile kent kuruyoruz. Burada, planlama, imar uygulaması ve mülkiyet sorunu çözümlendi. Altyapı projeleri tamamlanarak uygulanmasına geçildi. Çağdaş Yerleşim için alanın yüzde 67’lik bölümü yeşil alan, sosyal teknik altyapı, yol ve otopark olarak düzenlendi”.

Kızılhisar Serince Toplu konut alanında, yapı kooperatiflerine, konut yapımcılarına ve özel şahıslara arsa tahsisi yapılacağını kaydeden Doğan, projenin ilk aşaması tamamlandığında bölgede 75 bin nüfusun barınacağını bildirdi.
Doğan bölgede, konut tipine göre arsa bedeli olarak 60, 90, 120 milyon liranın üç eşit taksitte, konut başına 90 milyon lira altyapı edelinin 36 ayda alınacağını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *