ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

14 bin mükellef icraya verildi

14 bin mükellef icraya verildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
BAĞ – KUR varlık içinde yokluk çekiyor, kurumun alacağı 6, borcu 3 trilyon lira BAĞ – KUR İl Müdürlüğü’nün mükelleflerden mükelleflerden 6 trilyon alacağı, sağlık kuruluşlarına ise 3 trilyon civarında borcu bulunuyor. Alacağını tahsil t
BAĞ – KUR varlık içinde yokluk çekiyor, kurumun alacağı 6, borcu 3 trilyon lira
BAĞ – KUR İl Müdürlüğü’nün mükelleflerden mükelleflerden 6 trilyon alacağı, sağlık kuruluşlarına ise 3 trilyon civarında borcu bulunuyor. Alacağını tahsil tahsil edemeyen BAĞ – KUR 14 bin mükellefi icraya verdi.
Gaziantep’in bölgedeki önemi ve gelişmişliğinden dolayı çevre illerden gelen hastaların ilaçların buradan aldığı, bundan dolayı BAĞ – KUR’ un eczanelere ödediği fatura sayısının arttığı belirtildi.
“Çevre illerdeki hastaların da ilaç parası Gaziantep’ten ödeniyor”
Para sıkıntısı çekildiğini belirten yetkililer, “Bize genel merkezden her ay 150-200 milyar lira civarında para geliyor. Ancak bu para ile eczanelere olan borcumuzu düzenli olarak ödeyemiyoruz. Araştırmalar sonunda, Gaziantep’e çevre il ve ilçelerden çok sayıda hasta geldiği, bunların ilaçlarını Gaziantep’te aldıkları için BAĞ – KUR Gaziantep İl Müdürlüğü’nün ilaç giderinin fazla olduğu ortaya çıktı. Biz bunu defalarca Ankara’ya rapor ettik. Sanırım o raporlar neticesinde bu para 475 milyara çıktı” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *