ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

106 kişiye Devlet Övünç Madalyası

106 kişiye Devlet Övünç Madalyası
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.06
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.06
Şehit Çocukları madalya törenine askeri kıyafetlerle gelirken, salondakilerden en büyük alkış aldılar. Gaziantep'te 70 şehit yakını ile 36 Gazi'ye Bakanlar Kurulu Kararı ile Devlet Övünç madalyası verildi.
Şehit Çocukları madalya törenine askeri kıyafetlerle gelirken, salondakilerden en büyük alkış aldılar. Gaziantep'te 70 şehit yakını ile 36 Gazi'ye Bakanlar Kurulu Kararı ile Devlet Övünç madalyası verildi. Madalya töreni büyük ilgi gördü. Küçük yaşta babaları terör kurbanı olan çocukların askeri kıyafetlerle törene katılması salondakileri duygulandırdı.
Vali Muammer Güler, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını belirterek, “İlginç bir tesadüf eseri, sizleri burada devlet övünç madalyası alırken, terör örgütünün elebaşısı Türk adaletinin karşısında başı öne eğik vaziyette hesap veriyor. Ancak son pişmanlık fayda etmeyecek. Terör örgütünün başı hak ettiği cezayı alacaktır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen ödül töreni, şehit yakınları, gaziler, bürokratlar, Oda ve Dernek Başkanları ile politikacılardan büyük ilgi gördü. Emniyet Müdürü Reşat Altay, törende yaptığı konuşmada, “Böyle kahramanları yetiştiren analar var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” dedi. Jandarma Alay Komutanı Kadir Metin, iç ve dış düşmanlar güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti'nden rahatsız oldukları için ülkemizi bölmek amacıyla terör örgütlerini destekliyorlar. Ama ne bölücü terör destekçileri bizi Atatürk'ün çizdiği yoldan çıkaramayacak dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *