ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

29 kooperatif hakkında suç duyurusu

29 kooperatif hakkında suç duyurusu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Olağan genel kurullarını zamanında yapmayan Toplu Konut Yapı Kooperatiflerinden 29 tanesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Neşet Şeren, halen şehrimizde 622 Konut Yapı Kooperatifi bulunduğunu belirterek, bunlardan
Olağan genel kurullarını zamanında yapmayan Toplu Konut Yapı Kooperatiflerinden 29 tanesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Neşet Şeren, halen şehrimizde 622 Konut Yapı Kooperatifi bulunduğunu belirterek, bunlardan 29 tanesi zamanında genel kurulunu yapmadığı için haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Şeren, kooperatif kanunu değiştiren 34 76 sayılı kanunun geçici 2. maddesine göre savcılığa verilerini kooperatiflerin yöneticilerinin 1 ay ile 6 ay arasında hapis cezası ve 5 bin lira da para cezası ile cezalandırılabileceklerini kaydetti. Kooperatiflerin yasa gereği her yıl Haziran ayı sonuna kadar olağan genel kurulunu yapmaları gerektiğini ifade eden Şeren, kooperatif yönetim kurullarının buna uymalarını, aksi halde haklarında yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *