ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

100 milyarlık takas olayı mahkemede!

100 milyarlık takas olayı mahkemede!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
ANAP Büyükşehir ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Yakup Bozatlı’nın 1995 yılı rakamları ile 100 milyar lira rant sağlandığı
ANAP Büyükşehir ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Yakup Bozatlı’nın 1995 yılı rakamları ile 100 milyar lira rant sağlandığı edilen arsa takası konusunda RP’lilerin açtığı dava devam ediyor.
Bozatlı’nın, Küçük Sanayi Sitesi’nin girişindeki işyerinin bitişiğindeki yeşil alan konumunda olan 12 bin 165 metrekarelik alanı, çöplük yakınlarındaki parselasyonu olmayan, tarla durumunda 28 bin metrekarelik arsası ile takas ettirmesi olayı geçtiğimiz yıl uzun süre gündemde kalmıştı.

Bozatlı sözünde durmadı
Karaoğlu, Yakup Bozatlı’nın takas olayının gündeme geldiği günlerde mecliste yaptığı konuşmada, “Benim 100 milyar rant sağladığını söylüyorlar. Ben buraya 502 milyon lira alan varsa satıyorum. Almayan şerefsizdir” dediğini, ancak kendisine önce 60 milyar, sonra da 100 milyar lira teklif etmelerine rağmen satışa yanaşmadığını bildirdi.
Mahkemenin belediyeden arsa takası ile ilgili imar değişikliği istediğini söyleyen RP’li Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi İbrahim Karacaoğlu, “Ortada henüz bir imar değişikliği yok. Küçük Sanayi Sitesi’nde E-24 Karayolu üzerindeki 1600 metrekare alanı resmen peşkeş ettiler. Bunlarda vicdan ve adalet kalmamış” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kanunlara Aykırı
Takas olayında Şehitkâmil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’i de suçlayan Karaoğlu, “Bozgeyik düşüncemizle bağdaşmayan bir davranışta bulundu. Nu hatalarının sorumlusunun kendisi olmadığını söylüyor, ancak GAP İdaresi’ne olur yazını göndermeseydi, bu karar onaylanmazdı. Üstelik yasalara göre 300 metre uzaklıktaki alanların takas edilebileceği belirtiliyor. Ama Bozatlı’nın verdiği arsa ile aldığı arsa arasında 1600 metreyi 300 metre göstermişler. Bu vicdan mı, insanlık mı, adalet mi?” şeklinde konuştu.

İmar değişikliği yok
Bozatlı2nın takas yolu ile aldığı arsaya fabrika inşaatı yaptığını, ancak halen bu takas olayı ile ilgili bir imar değişikliğinin bulunmadığını söyleyen Karaoğlu, “Bu tip kanunsuz işler belediyeyi kaçakçılığa teşvik ediyor. Mevcut imarlı alanları ne diye harap ediyorlar.
Belediyenin görevi düzenli yapılaşmayı sağlamaktır. Bozatlı’ya verilen yer aslında yeşil alandır. Şimdi mahkeme takasla ilgili bir imar planı değişikliğinin olup olmadığını soruyor. Ancak böyle bir değişiklik yok.
Mahkemenin aldığımız son yazıya göre belediye 30 gün içerisinde bu imar planı değişikliğini mahkemeye vermesi gerek. Aksi halde adı geçen kamu personeli hakkında adli yönden Cumhuriyet Savcılığı’na, idari yönden İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunacak” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *