ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“2000 yılı bütçesi, sosyal devlet gerçeklerine aykırı”

“2000 yılı bütçesi, sosyal devlet gerçeklerine aykırı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri IMF'nin dayatması ile hazırlanan 2000 yılının bütçesinin de geçmiş yıllardaki gibi yatırımdan uzak, eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal devlet olmanın gereklerine aykırı kaynakların büyük bir bölümünün faize ve
KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri IMF'nin dayatması ile hazırlanan 2000 yılının bütçesinin de geçmiş yıllardaki gibi yatırımdan uzak, eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal devlet olmanın gereklerine aykırı kaynakların büyük bir bölümünün faize ve silahlanmaya ayrıldığını vurguladı. KESK'e bağlı Eğitim-Sen, Ses, Tüm - Bel - Sen enerji yapıyor. Sen haber, Sen Tüm Maliye, Sen Tüm Sosyal Sen, BTS ve Tüm Yargı Sen’in temsilcileri dün ortak basın toplantısı düzenleyerek, hükümetin 2000 yılı için hazırladığı bütçeyi sert dille eleştirdiler.
Toplantıda KESK'e bağlı sendikaları temsilen konuşan dönem sözcüsü Hanifi Bozdoğan, hükümetin 2000 yılı için yüzde 25’lik enflasyon hedefine bağlı kalarak, kamu emekçilerinin ücretlerini bir yılı için yüzde 25 olarak arttırmayı kararlaştırdı. Ancak bu artışın çalışanları daha da yoksullaştırdığını söyledi. Çalışanlar üzerindeki baskıların giderek arttığı, bu durum karşısında gerek siyasal alanda, gerekse sendikal alanda birleşik mücadele edilerek saldırıların püskürtülmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan KESK’in dönem sözcüsü Hanifi Bozdoğan, yeni dönemden çıkarılması hedeflenen ekonomik sosyal ve siyasal içerikli yasaların arasında sendika yasası personel rejimi ile ilgili çeşitli sendikal hareketi önleyici yasaların çıkarılacağını kaydetti.
Rejimin özgürlükçü bir temelde demokratikleşmesi ve değişmesi gerektiğini vurgulayan Hanifi Bozdoğan, 57. hükümetin geliştirdiği emeğe yönelik saldırılara karşı şimdiden tüm emeklilerin hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *