ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

11 bölümde öğrenci yetiştiriliyor

11 bölümde öğrenci yetiştiriliyor
YAYINLAMA: 18 Haziran 2020 / 19.44
GÜNCELLEME: 18 Haziran 2020 / 19.44
Gaziantep sanayisinin temel sektörlerinden biri olan trikotaj sanayinin gelişimine destek olmak amacıyla kurulan Trikotaj Eğitim Merkezi harıl harıl çalışıyor.

Teknik ve donanım açısından sektör temsilcileri tarafından tüm eksikleri tamamlanan merkez için, verilecek eğitimin içeriğini ve sürelerini içeren programlar hazırlandığı ve ağırlıklı olarak, kalıp, çıkarma-makas, romoyöz overlok ve örgü-desen alanlarını kapsayacak olan eğitim programlarının tamamlanması ile birlikte gerekli duyumların firma yetkililerine iletildiği açıklandı.

Trikotaj Eğitim Merkezi, projede yer alan kurumların özverili çalışmalar sonucu kurulduğu ve bir anlamda diğer sektörlere örnek teşkil ettiği ifade edilirken, “GTO ve sektör temsilcilerinin başlattığı proje uygulama aşamasında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hacı Muzaffer Bakbak Lisesinden önemli bir destek almış, makinaları ve eğiticileri ile hizmete hazır bir hale getirilmiştir. En köklü eğitim kurumlarından biri olan ve giyimden, nakışa, ev idaresinden bilgisayara, el sanatlarından gıda kontrol ve analizi gibi 11 temel bölümü ile öğrenci yetiştiren Bakbak Kız Meslek Lisesi, ekonomik yapılanmanın eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı ve aynı zamanda çağın gerektirdiği alanlara yönelmeyi kendine ilke edinmiş ve merkez, bu anlamda önemli bir adım olmuştur.

Trikotaj Eğitim Merkezi haricinde okul bünyesinde kurulan triko bölümü bu amaç çerçevesinde kurulan bir bölümdür. Sektöre kalifiye eleman yetiştiren bölüme, merkezimizin kurulması ile ilgi daha çok artmış ve triko bölümü bu yıl 2 sınıf ve 34 öğrenci olarak eğitime başlamıştır. Kısacası triko alanında kız meslek lisemizde hem sektörde çalışanlar eğitilecek hem de öğrenciler yetiştirilerek sektörün eleman ihtiyacına katkı sağlanacaktır” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *