ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aba altından sopa gösterdi

Aba altından sopa gösterdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Gaziantep’teki tüm il müdürlerini toplayan Çevre Bakanı Mustafa Taşar, bir dizi talimat verdi.
Gaziantep’teki tüm il müdürlerini toplayan Çevre Bakanı Mustafa Taşar, bir dizi talimat verdi. Taşar, daire müdürlerinden hızlı bir çalışma deposu beklediğini vurgularken, siyasi görüşlerinden dolayı bürokratların görevden alınmayacağını sözünü verdi.

Taşar, işini hakkı ile yapan müdürlerin hangi görüş veya siyasi partiye mensup olurlarsa olsunlar, görevde kalacaklarını belirtirken, “ Hiçbir bürokrat iktidar değişti, acaba koltuğumuzdan olacak mıyız diye düşünmesin. Böyle düşünülerek yapılan bir işten hayır gelmez. Bizim de böyle bir kompleksimiz yok. Bizim için önemli olan o kişinin o göreve ehil olup olmadığıdır. Yoksa kimin döneminde tayip edildiği önemli değildir. Hizmet götürmede eksikliği olana, makamın kıymetini bilmeyenlere kesinlikle müsamaha edilmeyecektir” diye konuştu.
Daire müdürlerini sık sık denetleyeceğini, başarısız olanların gözünün yaşına bakmayacağını ifade eden Taşar, başarısızlığın mazeretini hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini vurgularken, “Başarısızlığın nedeni olmaz. Gün 24 saat, ben 17 saat çalışıyorum. Bakanlıktaki memurlar benden şikayetçi olmaya başladılar. Sizler de çalışacaksınız sabır edeceksiniz. Eğer bu parayla olmaz diyorsanız, beğenmiyorsanız bir dakika bile durmayacaksınız. Ben öyle 6-7 ayda bir kente gelmem. Hemen her ay gelirim ve çalışıp çalışmayanı kontrol ederim” dedi.

“İl ve ilçe başkanlarına yardımcı olun” talimatı
Taşar, Vilayet Toplantı Salonu’nda daire müdürleri ile yaptığı toplantıda, müdürlerden il ve ilçe başkanlarının “küçük” isteklerine yardımcı olunmasını isterken, “Bu toplantıya il ve ilçe başkanlarını özellikle getirdim. Onların da zaman zaman sizlerden kanunlar çerçevesinde küçük istekleri olacaktır. Bunları yerine getirmelerinizi istiyorum. Mesela emniyet müdürünü arayacaklar ve kavga ettikleri için gözaltına alınan iki kişiyi serbest bırakmasını isteyecekler, köy hizmetlerine gelip, asfalt isteyecekler” açıklamada bulundu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *