ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ağyüz, Baykal’dan yana

Ağyüz, Baykal’dan yana
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Anakent Belediye Başkanı CELAL Doğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasını isterken,
Anakent Belediye Başkanı CELAL Doğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasını isterken, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, CHP’de genel başkanlık sorunu olmadığını vurgulayarak, “Kötü sonuçtan sadece Genel Başkan Baykal’ı sorumlu tutmak yanlış olur” şeklinde konuştu.
“CHP bu sonucu hak etmedi” diyen Ağyüz, koalisyon ortaklığının, aday tesbitindeki yanlışların, partinin hedefinin tam olarak anlatılamamasının, 5 Nisan Kararları’nın altına imza atılmasının oyların düşmesine neden olduğunu söyledi.
Duygusal davranmaya gerek olmadığını ve seçimlerden alınan kötü sonucu kişilere bağlamanın yanlış olacağını ifade eden CHP’Lİ Şahinbey Belediye Başkanı Ağyüz şöyle dedi:
“Hükümette yapılan olumsuzlukların faturası CHP’ye çıkartıldı. Oysa seçmen bize 1994 seçimlerinde hükümetten çekilmemiz için bir sinyal verdi. Vatandaş, hükümetteki olumsuzluklarda bizi ortak görmek istemiyor. Aslında CHP 5 Nisan Kararları altına imza atmadan hükümetten çekilmemeliydi. Bütün olumsuz sonuçlar CHP’ye fatura edildi. CHP’de bunu hak etmediği bir şekilde ödedi. Bunların yanı sıra aday tesbiti şeklindeki yanlışlıklar, parti içi kişisel çekişmeler, disiplinsiz davranışlar, CHP’deki bütünleşmeden sonrada bütünleşme tarihi ile erken seçim arasında kısa bir süre olması ve bu nedenle de parti programının kitlelere anlatılamaması oyları düşürdü.”
CHP’de şuan bir genel başkanlık sorunu olmadığını, ayrıca alınan sonuçtan dolayı da sadece Baykal’ı suçlu göstermenin yanlış olduğunu kaydeden Ağyüz, koalisyonda yaşanan sıkıntıları ve nedenlerini geniş toplum kesimlerine anlatamadıklarını, belirterek şunları söyledi:
“Onun için burada Baykal’ın istifasını istemek yanlış. Baykal’ın istifası ile CHP’nin toparlanıp güçleneceğine ben inanmıyorum. Evet, genel merkez bir yöntem hatası yapmıştır, ama bu sandığa yansıyan olumsuzluklardan bir tanesidir. Zaten Baykal’ın istifası ile bu sorun çözümlenemez. Fakat şu yapılabilinir, küçük bir kurutla ile bunlar kişilere indirgemeden tartışılıp nerden hatta yapıldığı ve alınması gerekli çözümler üzerinde durulabilir. Yöntemsel, biçimsel hatalar ve parti programının yaşama geçirilememesinin eksikleri tartışılmalı. Burada sol düşünceye sahip partiler ve insanlar şunu göz ardı ediyorlar bütün dünyada sol oylar yükselirken ülkemizde bir düşme var. Bugün DSP ve CHP oylarını topladığımızda 6 puan düşmüş. Yeni kaynaklarda sola bir akış yok. Sol halen eski mirasın üzerinde ve onu bölüşüyor”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *