ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Alçakça beyanla hedef alındım!..”

“Alçakça beyanla hedef alındım!..”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
DYP İl eski 2. Başkanı Cengiz İlbaylı’nın İbrahim Konukoğlu ile ilgili açıklamaları DYP’ ye bomba gibi düştü. İlbaylı tarafından partiyi küçültmek, sadece kendini düşünmekle suçlanan Konukoğlu, İlbaylı için, “Alçakça beyanda bulunarak, ş
DYP İl eski 2. Başkanı Cengiz İlbaylı’nın İbrahim Konukoğlu ile ilgili açıklamaları DYP’ ye bomba gibi düştü. İlbaylı tarafından partiyi küçültmek, sadece kendini düşünmekle suçlanan Konukoğlu, İlbaylı için, “Alçakça beyanda bulunarak, şahsımı hedef almıştır” dedi.
Konukoğlu, kendisini eleştiren İlbaylı’yı ağır bir dille suçladı ve sahte delege yazdığını söyledi. Konukoğlu’nun başvurusu üzerine, DYP İl yönetimi Cengiz İlbaylı’yı ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.
DYP eski İl 2. DYP Başkanı Cengiz İlbaylı’nın gazetemizin dünkü sayısında yer alan açıklamaları üzerine İl Başkanı İzamettin Karslıgil ile Konukoğlu yaptıkları açıklamada, İlbaylı’yı suçladılar.
İlbaylı’nın, DYP’de hiçbir zaman kendi gücü ile bir yere gelemeyen, girdiği tüm seçimleri kaybeden son olarak il yönetim kuruluna atama ile gelen bir kişi olduğunu söyleyen Konukoğlu, İlbaylı’yı sahte delege yazmakla da suçladı. İlbaylı’nın ilçe başkanı olduğu dönemde seçimi kazanmak uğruna sahte delege yazdığını ve buna rağmen girdiği İlçe Başkanlığı seçimlerini kaybettiğini ifade eden Konukoğlu şöyle devam etti:
“Bir yıl önce il başkanlığına atandığında partiyi birleştirmek amacıyla İlbaylı’yı da listeme aldım ve kendi isteğimle de il ikinci başkanlığı görevine getirdim. Bir yıldır benimle birlikte çalışan bu şahıs devamsızlığı nedeniyle, benden sonra gelen yönetim tarafından yönetimden düşürüldü. Şimdi bunun hezeyanı ve öfkesi için de bana iftira atıyor.
“Çiller aleyhinde kötü söz söylemedim”
Çiller için hiçbir kötü söz söylemediğini de belirten Konukoğlu, “Tüm partiler ve şehir halkı beni çok iyi tanır. İlbaylı çamur at izi kalsın zihniyetinde olan ve DYP’de hizipleşme yaratmak isteyen bir grubun kışkırtmasıyla, yalan ve alçakça bayanlarla şahsımı hedef almıştır. Olayı üzülerek esefle kınıyorum. Gerekli işlemin yapılması için de il başkanlığına başvuru yaptım” şeklinde konuştu. İl Başkanı Karslıgil ise, İlbaylı nın yönetim kurulu toplantısına katılmadığı için görevden alındığını belirterek, şöyle devam etti:
“İlbaylı hezeyan içinde sağa sola saldırıyor”
İlbaylı, Konukoğlu tarafından yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Üstelik birlikte bir yıl görev yaptılar. Eğer Konukoğlu, Çiller’e yönelik küçültücü bir açıklama yapmış ise bunu neden o sırada açıklamadı da, şimdi açıklıyor? Konukoğlu, milletvekilliğine aday olması nedeniyle görevinden ayrıldıktan sonra göreve ben geldim. Benim İl Başkanı olduğu zamanda İlbaylı çalışmadığı için başkanlık divanında görev vermedim.
Ayrıca arda arda üç yönetim kurulu toplantısına katılmadığı için de tüzük gereği müstafi (istifa) etmiş sayıldı. Dolayısıyla görevden alındığı için hezeyan içinde sağa sola saldırmaktadır” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *