ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Alevilere yönelik baskılara son verilsin”

“Alevilere yönelik baskılara son verilsin”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Sivas iline bağlı Alevi köylerinin terör bahanesiyle boşaltılıp köylerde yaşayan insanları işsizliğe,
Sivas iline bağlı Alevi köylerinin terör bahanesiyle boşaltılıp köylerde yaşayan insanları işsizliğe, açlığa ve sefalete sürüklemenin doğru olmadığını söyleyen Gaziantep Hacı Bektaş-ı Veli Kültürü’nü Tanıtma Derneği Başkanı Mahmut Kanmış, “Aleviler kesinlikle terörist değildir; devletine bağlı insanlardır. Laik Cumhuriyetin kurulmasında en büyük emeği geçen insanlardır. Onun için çeşitli bahanelerle Aleviler üzerindeki baskılara artık son verilsin. Bu tür olaylar bizi endişelendiriyor” diye konuştu.
Türkiye’de Alevilere yönelik baskılara bir anlam bir anlam veremediklerini belirten Mahmut Kanmış, bu tip olayların ülkede gerçek anlamda laikliğin yerleşmediğini ve devlet idaresinin de gerçek laik idari bir yapıda olmadığının açık bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Alevilere yönelik olarak süren baskılara yönelik olarak süren baskılara bir anlam veremediklerini kaydeden Kanmış konuşmasına şöyle devam etti:
“Uzun zamandan beri Aleviler üzerinde yoğun baskılar olduğu bir gerçek. Biz istiyoruz ki artık bu baskılara son verilsin. Sünni-Alevi ayrımcılığına son verilsin. İnsanları bölmesinler. Cumhuriyetin kurulmasında en büyük emeği geçen, laikliğin gerçek savunucusu, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı bizleri artık içlerine sindirilsinler. Bizim insanlarımızı yok etmekle, baskı uygulamakla köylerini boşaltmakla asla bir yere varamazlar. Düşüncelerimizi asla silip atamazlar. Onun için bizimle devleti karşı karşıya getirmek isteyen güçler bir an önce bu iğrenç düşüncelerinden vazgeçsinler. Dünkü başarılı olamayacaklardır. Biz insanların düşünce, inanç ve haklarına saygılıyız. İnsana insan olduğu için değer veririz. Ancak bazı güçler sürekli halkla devleti karşı karşıya getirip bölücülük yapmak gayretinde. Ama başarılı olamayacaklar.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *