ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Alleben’in iki yakasında farklı fiyat

Alleben’in iki yakasında farklı fiyat
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Kenti ikiye ayıran derenin iki yakasında farklı fiyat uygulanıyor.
Kenti ikiye ayıran derenin iki yakasında farklı fiyat uygulanıyor. Gaziantep’in içinden geçen Alleben Deresi’nin güneyindeki Şahinbey ve kuzeyindeki Şehitkâmil ilçelerinde uygulanan Çevre Temizlik Vergisi miktarları arasında yüzde 144,6 oranında fark bulunuyor.
Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Özdil, ilçe genelinde geçen yıl 456 bin lira olan ÇTV’nin, bu yıl 672 bin liraya çıkarıldığını, mahalleler arasında ayrım yapmadıklarını söyledi. ÇTV’de taban ücreti uyguladıklarını belirten Özdil, “Abartılı gelir elde etmekten öte, halkın bu vergiyi ödemesini sağlamak için, ödenebilir miktar belirledik” dedi.
Şehitkâmil Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Bozgeyik ise ilçedeki yoksul ve varlıklı semtleri belirlediklerini, ÇTV’yi bu bazda tahsil ettiklerini söyledi. Bozgeyik, geçen yıl 456 bin lira ödeyen mahallerin bu yıl 672 bin, bir milyon 104 bin lira ödeyenlerin ise bir milyon 644 bin lira ödeyeceklerini vurguladı. Orhan Bozgeyik, Şahinbey ve Şehitkâmil İlçelerinde aynı gelir düzeyine sahip semtler arasındaki ÇTV oranı farklılığının, kendilerinin gelir düzeyine göre tarife belirlemelerinden kaynaklandığını, sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *