ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ANAP’ta tek listeli demokratik seçim (!)

ANAP’ta tek listeli demokratik seçim (!)
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
ANAP’ta il kongresine Mustafa Taşar’ın çocukluk arkadaşı ANAP il Sekreteri Mustafa Bediroğlu

ANAP’ta il kongresine Mustafa Taşar’ın çocukluk arkadaşı ANAP il Sekreteri Mustafa Bediroğlu başkanlığındaki tek liste ile gidilecek.
İktidar partisi ANAP’ta 11 Mayıs’ta yapılacak il kongresi hazırlıkları sessiz bir şekilde devam ediyor. Gaziantep Milletvekili ve Çevre Bakanı Mustafa Taşar, kongreden iki gün önce Gaziantep’e gelecek, partinin ileri gelenlerini toplayacak ve bir yönetim kurulu listesi hazırlayacak. Kongrede kesinlikle ikinci bir aday çıkmayacak. Tek aday konusunda ANAP yöneticilerinin hemen tamamına yakını Taşar’ın dışında oluşacak bir listeye şans tanımadıkları gibi., bazıları bu durumu” zaten nerede gerçek demokrasi var ki?” şeklindeki sözlerle geçiştirmeye çalışıyorlar.

Başkan adayı Bediroğlu: “Şaibesizleri politikaya çekeceğiz”
ANAP İl Başkanlığı için tek aday olan Mali Müşavir Mustafa Bediroğlu, amaçlarının dışında kalmış, adı şaibeye bulaşmamış kimseleri politikaya çekmek olduğunu söyledi. Bediroğlu, “Günümüzde politika kirlenmiş. Şehrimizde çok değerli, çevresinde sevilip sayılan, adı bir şaibeye bulaşmamış, kendi alanında başarılı binlerce insan var. Biz öncelikle bu insanları politikaya çekmek istiyoruz” diye konuştu.

İl Başkan Vekili Mehmet Yiğit: “Partililerimiz çok duygusal”
ANAP İl Başkan Vekili Mehmet Yiğit, ANAP’lıların çok duygusal olduklarını, bu nedenle seçime birden fazla liste ile gitmeyeceklerini ifade etti. Kongreye tek liste halinde seçime gidilmesinin nedenini şöyle açıkladı: “Partinin sıkıntıya sokulmaması, yıpranmaması için aramızda bir aday belirleyeceğiz ve tek liste halinde seçime gideceğiz. Bizim partilerimiz, biraz duygusal, öbür partilere benzemez. Demokratik bir seçim de olsa muhakkak bir tarafta küsmeler oluyor”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *