ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“ANAYOL hükümeti zor”

“ANAYOL hükümeti zor”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
DYP ile ANAP’ın koalisyon hükümeti kurmalarının eşyanın tabiatına aykırı olduğunu belirten
DYP ile ANAP’ın koalisyon hükümeti kurmalarının eşyanın tabiatına aykırı olduğunu belirten CHP İl Başkanı Metin Çelikel, “Eğer bu iki parti birleşir bir hükümet kurarsa, o zaman tabanı aynı olan bu partilerden biri kesinlikle biter” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin huzuru için DYO-ANAP-DSP koalisyon hükümetine ihtiyaç olduğunu kaydeden Çelikel, “Vakit geçirilmeden bir hükümet kurulmalı. Çünkü ülkenin kaybedecek zamanı yok. Parlamentoda grubu bulunan partiler bu konuda üzerlerine düşen fedakârlığı fazlasıyla yaptı. Şimdi sıra diğerlerinde.Ülke içinde bulunduğu belirsizlikten biran önce kurtarılması gerek” diyerek, DYP ve ANAP’ı ülkenin daha fazla hükümetsiz kalmaması için duyarlı olmaya çağırdı. DYP ile ANAP’ın birleşmesinin imkânsız olduğunu savundu.

Çelikel konuşmasına şöyle devam etti:
“Aslında biz bu iki partinin birleşip yanlarına DSP’yi de alarak bir hükümet kurmalarını istiyoruz. Ancak bugüne kadar yapılan görüşmeler neticesinde, bunun imkansız olduğunu gözledik. Zaten tabanı aynı olan bu iki partinin birleşmesi imkansız, çünkü birleştikleri taktirde ikisinden biri mutlaka biter. Bu korku nedeniyle her iki partinin liderleri ANAYOL’A sıcak bakmıyor. Bunlar ayrı ayrı yaşamak için ne kadar çırpınırsa çırpınsınlar, ömürleri uzun olmayacak eninde sonunda tek parti olacaklar”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *